Helyi hírek 2018. május 31. 08:30

60 éve érettségiztek

Képgaléria
60 éve érettségiztek
Az ország minden tájáról utaztak Félegyházára azok az egykori diákok, akik 1958-ban, a Móra Ferenc Gimnáziumban szerzett érettségijük 60-dik évfordulóját együtt kívánták megünnepelni egy jó hangulatú osztálytalálkozón.

Az alma mater előtti fotózást követően mindenki elfoglalta az egykori helyét az osztályteremben, és vége-hossza nem volt a közös emlékek, huncutságok, vicces történetek felelevenítésének. A jelenlévők tisztelettel emlékeztek az elhunytakra és azokra a tanárokra, akik hozzásegítették őket a magas szintű tudáshoz, emberi értékeik csiszolásához. Abban mindenki egyetértett, hogy pedagógusaik a kötelező tantárgyak mellett tiszteletre, becsületre tanították, és olthatatlan tudásvágyra ösztönözték őket.

A ma már nyugdíjas napjaikat élő egykori mórások többségének máig élete része maradt a rendszeres sport és az aktív életmód. Az 51 érettségizett diák kétharmada egyetemre, vagy főiskolára jelentkezett, amit sikeresen el is végezték. Az osztályból több orvos, professzor, mérnök, közgazdász, jogász, pedagógus került ki.

A megjelenteket Nagy Lajos intézményvezető köszöntötte, aki több volt pályatársat üdvözölhetett a megjelentek között. Az egykori osztálytársak apró ajándékokkal is kedveskedtek egymásnak, a közös ebéd alatt pedig már a következő találkozót tervezték.

V. B.
 

 

Kövessen minket a Facebookon is!