Helyi hírek 2018. május 26. 12:00

Aki számára nincs lehetetlen

Képgaléria
Aki számára nincs lehetetlen
Május 25-én, a Rióban 9. helyezést elért Boronkay Péter paralimpiai triatlonista volt a vendége a Tiszta Forrás Waldorf Általános Iskola és Óvoda 5. osztályos tanulóinak. A meghívás célja az volt, hogy gyerekek egy igazi olimpikon példáján keresztül inspirálódjanak. Az osztály tanulói jövő héten Szolnokra utaznak, ahol hagyományos olimpiai sportágakban mérhetik össze tudásukat. Az olimpia görög eredetére utalva minden versenyző autentikus tunikát visel majd a bevonuláskor.

Boronkay Péter egyedüli magyar triatlonistaként jutott ki Rióba. Az olimpiai 9. helyezésen túl számos európai és világversenyen vett részt és ért el érmes helyezést. Péter bal alkarja születése óta hiányzik, de ez nem gátolta semmiben az életében. Élsportolóvá vált, ami egészséges embernek is kihívás. Úszással kezdte sportolói pályafutását, majd kipróbálta az úszásból, kerékpározásból és futásból álló triatlont. Leginkább sprinter számokban indul, ahol kisebb távolság mellett a gyorsaság fontos. Csak a hegyi kerékpározások alkalmával használ karprotézist, mert – mint mondja – a hegy lejt- és felmenetekben elegedhetetlen a stabilitás. Immáron ötödik éve sportol profiként. Emellett nagyon fontosnak tartja a tanulást is, Szegeden szerzett főiskolai diplomát.

A gyerekek őszinte érdeklődéssel hallgatták a versenyekről, felkészülésről szóló élménybeszámolókat, és Péter mintáján át azt is láthatták, hogy kellő akaraterő és kitartás mellett nincs lehetetlen.

V. B.
 

Kövessen minket a Facebookon is!