Helyi hírek 2018. május 26. 13:00

Tűzvarázslat a Petőfi-téren

Képgaléria
Tűzvarázslat a Petőfi-téren
A szentesi Plox Tűzzsonglőr csoport lélegzetelállító bemutatót tartott a Petőfi-szobor előtti téren május 25-én, este. A nagy nézőszámot vonzó produkció elvarázsolta a látogatókat egy olyan misztikus világba, ahol a tűz az úr. Az elektronikus zene, az ügyes zsonglőrök által az éjszakába varázsolt csodálatos hangulat, a zene ritmusára tökéletesen megkomponált mozgások látványa hatalmába kerítette a nézőket.

A két fiúból és egy lányból álló csoport Szentesről érkezett városunkba. Három éve rendszeres fellépői a különböző rendezvényeknek. Az iker-fiúk a csapat alapító tagjai, amely dolgozott már nagyobb létszámmal is, de most egyetlen, az e fellépésen debütált csapattársukkal érkeztek. Tóth Máté és Tóth Bence autodidakta módon sajátította el ennek a feletébb veszélyes, de annál látványosabb zsonglőrködésnek a csínját-bínját.

Megfelelő védőfelszerelés és a rendszeres, de kitartó gyakorlás nélkül veszélyes játékot űzne a csapat. Pontos mozdulatokra, koncentrációra, és figyelemre van szükség a fellépés és a gyakorlás alatt is. A két alapító tag polgári életében műszaki területen dolgozik, Molnár Erika pedig varrónő. A bájos jelenség mesés színfoltja volt az előadásnak. Kecses mozdulatokkal tette még látványosabbá az előadást. A műsorszám végén dedikálásra is volt lehetőség.

V. B.

Fotó: Fantoly Márton

Kövessen minket a Facebookon is!