Helyi hírek 2018. május 28. 08:00

Városi elismerést kapott László István kollégánk

Képgaléria
Városi elismerést kapott László István kollégánk
Kiskunfélegyháza Város Képviselő-testülete Elismerő Oklevelét vehette át László István Ferenc operatőr, hírszerkesztő kollégánk, aki a félegyházi média meghatározó alakjaként a helyi közösség elkötelezett szolgálatáért részesült a megtisztelő elismerésben.

László István a félegyházi média megteremtői, meghatározó alakjai közé tartozik. Érdeklődése a rádiózás és televíziózás iránt már gyermekkorában kialakult. Szenvedélyesen hallgatta a rádiót, szinte „személyesen ismert” minden bemondót, műsorvezetőt, de ugyanezzel az aktivitással követte a televíziós műsorokat is.

Törekvéseiből adódóan logikusan következett, hogy 1991-ben, középiskolai tanulmányait befejezve azonnal csatlakozott a megalakult félegyházi televízió és rádió munkájához. Mindkettőnek hasznos, nélkülözhetetlen tagjává vált. Kitűnő orgánuma, felkészültsége, szellemes műsorvezetése rövid idő alatt népszerűvé tette a Sirius Rádió hallgatói körében.

Hangját persze hallhatták a Kiskun Tv nézői is, de abba a háttérmunkába, amit a műsorok megjelenésének minőségéért tett, már kevesen láthattak bele.

A filmek szerelmese és gyűjtője a mai napig is. Ezeket nem csupán sztorijuk alapján értékeli, figyelme és érdeklődése kiterjed a képi megoldások iránt is. Ezt a tapasztalatát jól hasznosította a televízióban operatőrként, vágóként, adásrendezőként. Szinte felsorolhatatlan, hogy mennyi híradó gyártásában működött közre, mennyi magazinműsornak volt operatőre, vágója. Ebben hasznára vált, hogy 2005-ben diplomát szerzett Szegeden, a Juhász Gyula Tanárképző Főiskola művelődésszervező-média szakán.

Tehetségének köszönhetően minden közösségben elismerték és nagyra értékelték munkáját kollégái, akikkel minden esetben emberi munkakapcsolatot alakított ki. Ami legalább ennyire fontos, hogy szerették a rádióhallgatók és a televíziónézők egyaránt.

Munkája során eljutott és dolgozott más média-műhelyekben is. Rádiózott Kecskeméten, Nagykőrösön, megismerte a Magyar Rádió stúdióit, több országos televízió műhelytitkait, de a szíve mindig visszavonzotta Félegyházára, az itteni közösséghez, amit ma is elkötelezetten szolgál.

2014 óta hírszerkesztőként és operatőrként segíti munkájával, személyiségével, szakmai és emberi értékeivel a Félegyházi Közlöny vállalt feladatát. Azon az ünnepi testületi ülésen is beállt a kamera mögé, amelyen Csányi József polgármestertől átvette elismerését.

Gratulálunk Pityu!

Fotó: Fantoly Márton, Hájas Sándor

Kövessen minket a Facebookon is!