Sport 2018. május 31. 10:30

Nyolcszáz gyermek részvételével zárult a Bozsik-program

Képgaléria
Nyolcszáz gyermek részvételével zárult a Bozsik-program
A 2017/18-as tanévben is nagy népszerűségnek örvendett a Bozsik Intézményi Programja, amelynek tanévzáró fesztiválján több száz óvodás és kisiskolás gyűlt össze május 25-én, a Honvéd Sportpályán. A rendezvényen 18 intézmény 64 sportcsoportja, közel 800 gyermekkel jelent meg. Délelőtt az óvodások és az első osztályosok, délután pedig a 2- 3- 4. osztályosok játszhattak önfeledten a hátsó területen berendezett 36 műhely pályán – tájékoztatta szerkesztőségünket Síber Rita, szervező.

A feladatok a labdarúgás alapjaival ismertették meg a gyermekeket és a pedagógusokat, amelyek ügyességi, szerep -és mérkőzésjátékokat tartalmaztak.

 A Bozsik Intézményi Program az elmúlt 4 évben elérte célját, hiszen a résztvevő intézményekkel és tanulókkal sikerült megszerettetni a szabadidős labdarúgást, segítve ezzel azt is, hogy a mindennapos testnevelésben is szívesen vegyenek részt a gyerekek és a felnőttek egyaránt.

A nap végén minden játékos egyedi emlékérmet kapott, az intézmények emlékplakett jutalomban részesültek lelkiismeretes szorgalmas egészéves munkájukért, mert nélkülük ez a program nem lett volna ennyire sikeres.

Síber Rita szervező köszönetét fejezte ki Kiskunfélegyháza Önkormányzatának, amely az első fesztiválra biztosította a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokot. A Constantinum Katolikus Iskola és Óvodának, amely a második fesztiválra rendelkezésre adta a sportcentrumot, illetve a Félegyházi Térségi Sportiskolának, amely az óvodások részére biztosított területet és a  P&P Pékáru KFt. felé, amelynek segítéségével péksüteménnyel jutalmazták a résztvevőket.

 

 

Információ, kép: Síber Rita

G. Z.

Kövessen minket a Facebookon is!