Egészségügy 2018. június 1. 07:30

Szülésfelkészítő tanfolyam Ella dúlával

Képgaléria
Szülésfelkészítő tanfolyam Ella dúlával
Napjainkban is, amikor minden információ könnyen beszerezhető az internet és a szakirodalom segítségével, misztérium veszi körül a szülést és körülményeit. Még ha az ember lánya nem is az első szülésére készül, tele van félelemmel, kétségekkel, várakozással és türelmetlenséggel. Éppen ezért a szülés élményének minősége legalább annyira múlik az édesanya lelkiállapotán, mint a külső körülményeken.  

A biztonságot és komfortérzetet nagyban befolyásolja ilyenkor, hogy mennyire áll készen a megismételhetetlen eseményre a szülő nő. Sokat segíthet ebben a szülésfelkészítő tanfolyam, ahol egzakt tényekkel és módszerekkel ismerkedhet meg a kismama. Ezzel a közeggel ismerkedhettek meg az érintettek május 30-án, a félegyházi Desperado Étterem különtermében.

Néma Attiláné, Ella dúla (a kismamák lelki segítője a várandósság és a szülés során) bensőséges hangulatot teremtett a Nagycsaládosok Egyesületének segítségével, ahol a résztvevők bevonásával, élményeik megbeszélésével ösztönözte az érintetteket arra, hogy ismerjék meg vágyaikat és igényeiket, és merjék a szülést aszerint megélni. Mert így lehet öröm, igazán méltó élmény ez az esemény mindenki számára. Ella dúla hangsúlyozta: nem csak a természetes szülés lehet pozitív élmény a kismamáknak és a kispapáknak, hanem a császármetszés is. Felhívta a figyelmet arra is, hogy teljesebbé teheti az élményt egy olyan segítő jelenléte, aki támogatja és ösztönzi az anyukát és az apukát. Szó esett továbbá a masszázstechnikák, légzésgyakorlatok alkalmazásának előnyeiről is.

A szülés mindenképpen nagyon intenzív élmény, éppen ezért nem mindegy, hogy negatív vagy pozitív irányba billen a mérleg.

V. B.
 

Kövessen minket a Facebookon is!