Helyi hírek 2018. június 1. 14:30

100 éves lett Cserép Lukács

Képgaléria
100 éves lett Cserép Lukács
100. születésnapja alkalmából köszöntötte Cserép Lukácsot május 31-én a városvezetés nevében Balla László alpolgármester, és Szamosi Endre képviselő.

Lukács bácsi 1918. május 31-én, Bugacon született. Szülei földműveléssel foglalkoztak. Nagykorúvá válása után besorozták katonának. Megjárta a II. világháborút is, majd az után hat évet töltött orosz hadifogságban, ahol jóformán csak káposztát kaptak enni. Szövevényes módon Debrecenbe eljutott, és onnan vonattal tért haza családjához. A sok rossz élmény miatt, miatt mondja azt Lukács bácsi, hogy soha sem vágyott nyaralásra, hiszen neki ez épp elég „nyaralás” volt. Az igazán szerencsésekhez tartozott, hogy túlélte a rengeteg megpróbáltatást. 1950-ben nősült meg, majd családot alapítottak. Két gyermek született, egy fiú, és egy lány. Először pár évet vidéken töltött, ahol földművelésből élt a családjával. Ez után Kiskunfélegyháza lett az otthonuk.

Munkát vállalt a Fürdő Vállalatnál, ahonnan 25 év munka után, 60 évesen nyugállományba vonult. Nyugdíjazását követően, 85 éves koráig –igaz, már csak hobbi szinten- földműveléssel foglalatoskodott. Nagyon büszke négy unokájára, és négy dédunokájára. Egészségi állapota kiváló, szórakozásként a szomszédokkal beszélget, vagy a lakhelye közelében működő presszóban látogatja meg a barátait, ahol kellemesen elbeszélgetnek. Háztartását maga körül rendben tartja, de a család szokott neki ebédet vinni. Szerencsére, még a bevásárlás sem okoz gondot Lukács bácsinak, aki még nem csak humoros, hanem szinte hihetetlen módon, 100 évesen szemüveg nélkül is lát olvasni!

A fiától megtudtam, hogy soha sem kesereg a korán, hanem előre tervezgeti a napjait még most is. Az ünneplésen csak a lánya, annak barátnője, és a fia vett részt, mert a hétvégén az egész család összeül egy kellemes ebédre az egyik helyi étteremben.

Még rengeteg humort és jó egészséget kívánunk 100. születésnapja alkalmából Lukács bácsinak!

V. B.

Fotó: Fantoly Márton
 

Kövessen minket a Facebookon is!