Helyi hírek 2018. június 1. 12:30

Bogácsi Mihályné 90. születésnapja

Képgaléria
Bogácsi Mihályné 90. születésnapja
Bogácsi Mihálynét május 31-én a városvezetés nevében Balla László alpolgármester, és Szamosi Endre képviselő köszöntötte 90. születésnapja alkalmából.

Bogácsi Mihályné, Hevér Erzsébet 1928. június 1-jén született egy elszegényedett családban, ahol összesen heten voltak testvérek. A polgári iskolát kijárva varrónőnek tanult, majd 1950-ben feleségül ment Bogácsi Mihályhoz. Boldog családi kapcsolatukból két fiú született, Csaba 1951-ben, és Attila 1953-ban. Varrónőként dolgozott, míg férje a félegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár vezetője, majd igazgatóhelyettese lett. Gyermekeiket példamutatóan nevelték, mind a ketten a pedagógusi pályát választották.

Egész életükben arra törekedtek, hogy a két fiuk folyamatosan képezze magát főiskolákon és egyetemeken. Ezt a szemléletet a fiaik is tovább adták a gyermekeiknek. Hat unokájuk közül három pedagógusi, egy matematikai, egy közgazdasági, és a legfiatalabb unoka pedig a jogi pályán helyezkedett el. Erzsike néni büszkén mutogatta a hat dédunokáról készült fotókat is, akik közül már négyen általános iskolába, egy óvodába jár. A legkisebb dédunoka még csupán egy éves. Erzsike néni nagyon szereti a virágokat, amelyek meg is hálálják a gondoskodást. Szívesen bevásárol még magának, de a legtöbb időt a családja körében tölti, ahol előszeretettel kártyázik a fiával. Jókedvű, egészséges matrónát ismerhettünk meg Erzsike néni személyében.

V. B.

Fotó: Fantoly Márton
 

Kövessen minket a Facebookon is!