Helyi hírek 2018. június 6. 10:00 Forrás: EcoCenter Alapítvány

Oktatási hálózat az ökotudatos fenntartható életért

Képgaléria
Oktatási hálózat az ökotudatos fenntartható életért
Kiskunfélegyházán rendezték meg az ECO-SCHOOL nyitókonferenciáját.

Kiskunfélegyházán, a Móra Ferenc Művelődési Központban tartották meg az ECO-SCHOOL - Oktatási hálózat az ökotudatos fenntartható életért című projekt nyitókonferenciáját. A projekt az Interreg-IPA Magyarország-Szerbia Határon Átnyúló Együttmüködési Program keretében valósul meg a kiskunfélegyházi telephelyű EcoCenter Alapítvány – mint vezető kedvezményezett – és szerbiai Than Fivérek Értelmiségi kör részvételével.

A projekt középpontjában a környezetvédelmi oktatás bevezetése, hiányának pótlása, területspecifikus ismereteket tartalmazó tanulmányok létrehozása a fenntarthatóság komplex értelmezésével: társadalom és környezet, anyagtakarékosság, energia- és víztakarékosság, fenntartható termékek, közösségépítés, valamint otthoni gyakorlatokkal.

A konferencián a két partnerszervezet képviselői mellett szakértők és a sajtó is részt vett. A projekt megvalósítása során egy-egy iskolában fog kísérleti képzési program lezajlani, amelyre az EcoCenter Alapítvány a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola Platán Utcai Tagintézményét választotta. Az intézmény vezetői szintén részt vettek a nyitókonferencián.

Ez a cikk az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A cikk tartalmáért teljes mértékben az Ecocenter Alapítvány vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy az Irányító Hatóság állásfoglalását tükröző tartalomnak.



 

Kövessen minket a Facebookon is!