Program 2014. július 23. 09:30

Méhes Lóránt kiállítása

Méhes Lóránt kiállítása
A Munkácsy-díjas festőművész alkotásaiból nyílik kiállítás Kiskunfélegyházán augusztus 18-án hétfőn, 17 órakor a Művelődési Központ dísztermében. A kiállítást Kozák Csaba művészeti író nyitja meg. Köszöntőt mond Dr. Fazekas Tamás egyetemi tanár. Közreműködik Vető János, a közösen festett képek alkotója.

Méhes Lóránt 1951-ben született, 1979-ben végzett a Magyar Képzőművészeti Főiskola Reklámgrafika Tanszékén. A művész a 70-es években már Zuzu néven jegyezte alkotásait. Pár évig közösen munkálkodott az 1953-ban született Vető Jánossal, aki fényképész és autodidakta képzőművész. Együttműködésük során készült közös műveiket Zuzu-Vető, Zuzu-Kína, Zuzu-Ska vagy Zuzu VJSK szignóval látták el.

Zuzu a hazai fotórealista festészet (amit szimbolikus elemekkel fűszerez) és az ezoterikus/mágikus kép- és tárgyalkotás egyik legkiemelkedőbb alkotója. Mással összetéveszthetetlen stílusa, motívumrendszere és szimbolikája az életműben folyamatosan visszaköszön, így alkotói korszakai spirálisan kapcsolódnak egymáshoz. Az 1981-86 közötti kiállításokon Méhes Lóránt Vető Jánossal közösen, Zuzu-Vető néven szerepelt.

A kiállítás 2014. szeptember 26-ig látogatható.

Kövessen minket a Facebookon is!