Helyi hírek 2018. június 11. 10:00

KEF-es kirándulás egy GYIÖK- ös szemszögéből

Képgaléria
KEF-es kirándulás egy GYIÖK- ös szemszögéből
Június 4-én indultunk Kiskunfélegyházáról a Gyermek és- Ifjúsági Önkormányzat valamint a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum tagjaival Székesfehérvárra. 10 órára érkeztünk meg Székesfehérvárra az Egészség Dokk Drogambulancia és Nappali Intézményhez. Bevonultunk az épületbe egy csoportkép elkészítése után és egy teremben foglaltunk helyet.

Első előadónk Gönczi Gábor volt, az intézmény szakmai vezetője, aki mesélt nekünk az indulásról és a megalapítást kiváltó okokról. Továbbá szó esett a függőség kialakulásáról is ahol minket, a hallgatóságot, is bevontak a beszélgetésbe. Egy rövid szünet után körbejárhattuk az épület szobáit és meséltek nekünk a funkcióikról is.

Ezek után Bozóki Vilmos drogmegelőzési prevenciós tréner és gyógyuló félben lévő volt szerfogyasztó mesélt nekünk a „drogpályafutásáról”. 4 éve van gyógyuló félben és azóta dolgozik az intézményben, ahol ő maga is fogad klienseket és segít nekik a leszokáshoz vezető úton maradni és végigvinni.
Beavatott minket egy szerhasználó életébe, hogy miként jutnak hozzá a napi adaghoz és milyen úton veszítik el családjukat, barátaikat és szeretteiket. Rengeteg szituációról mesélt, amit ő maga is megtapasztalt a saját bőrén. Minden kérdésünkre őszintén válaszolt, nem takargatott semmit. Az előadás mindannyiunk számára nagyon tartalmas, hasznos és tanulságos volt. Lehengerlő élmény volt mindannyiunk számára és szívesen hallgattuk volna még a különböző történeteket, de időnk nem engedte, reménykedünk a folytatásban.

Tóth Violetta 
Közgé, 10. oszt.  
 

 

Kövessen minket a Facebookon is!