Helyi hírek 2018. június 12. 13:00

Miniszteri elismerésben részesült a mezgés szakoktató

Képgaléria
Miniszteri elismerésben részesült a mezgés szakoktató
Dr. Nagy István földművelésügyi miniszter kitüntető oklevéllel ismerte el Nagy Melinda, a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium élelmiszeripari mérnök tanárának, az élelmiszeripari munkaközösség vezetőjének munkásságát a három évtizede a pék-cukrász, húsipari termékgyártó és élelmiszeripari technikus képzésekben végzett kiváló szakoktatói, munkaközösség vezetői tevékenységéért, a Környezetvédelmi Világnap alkalmából. A minisztériumi ünnepségen a mezgés diákok adták az ünnepi műsort. Vörösváczki Viven Demjén Ferenc Honfoglalás című dalát énekelte, Radics Péter pedig Füle Lajos Pedagógus című versét szavalta, Kókai Rezső Kis verbunkos hegedűjátékát Buri Gergely játszotta el, Gál Viktor és Őri Márton huszárverbunkot táncoltak. A műsor megnyitásakor a Himnuszt a fellépők mellett Andrikó Anna, Fehér Renáta és Varga Judit énekelte.

Nagy Melinda 1993 óta dolgozik élelmiszeripari tantárgyakat oktató pedagógusként a Mezőgazdasági és Élelmiszeripai Szakgimnáziumban. A Szegedi Élelmiszeripari Főiskolán 1990-ben végzett élelmiszertechnológus üzemmérnökként, majd 1993-ban a Budapesti Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetemen élelmiszeripari mérnökként. A Gödöllői Agrártudományi Egyetem Tanárképző Intézetében 1997-ben mérnöktanár végzettséget szerzett.

Elméletet oktató tanárként több szakmában (pék, pék-cukrász, húsipari termékgyártó, élelmiszeripari technikus) oktatja a tanulókat a szakma fortélyaira, valamint 20 éve már az élelmiszeripari felnőttképzés oszlopos tagja.

Példaértékű pedagógiai munkájának köszönhetően az elmúlt évek országos Szakma Kiváló Tanulója Versenyeken a mezgés diákok sikert sikerre halmoztak. A 2015-ös és 2016-os évben is az általa felkészített pék-cukrász tanuló az országos megmérettetésen a dobogó legfelső fokára állhatott. A tavalyi tanévben pék tanulói az I. és III. helyezéseket érték el, idén pedig az előkelő IV. helyen végzett diákja. Nevéhez fűződik az intézményben évrőlévre megrendezendő Élelmezési Világnap és reformtízórai, Mezgés Nap, karácsonyi süteménykészítő verseny és számos szakmai program.

 

Kövessen minket a Facebookon is!