Program 2018. június 13. 16:00 Forrás: Petőfi Sándor Városi Könyvtár

Könyvtársarok - Nyári táborok a városi könyvtárban

Könyvtársarok - Nyári táborok a városi könyvtárban
A diákok már alig várják a nyári szünetet, a szülőknek azonban gondot jelent, hogy a vakáció alatt megoldják a gyermekek felügyeletét. Az egyik lehetőség a nyári tábor, melynek bőséges kínálatából válogathatnak a félegyháziak.

Fotó: archív - Öko-élménytábor, 2017

A hagyományoknak megfelelően több intézmény, így a Petőfi Sándor Városi Könyvtár is szervez nyári táborokat ifjú olvasói számára: három időpontban három különböző táborban vehetnek részt az általános iskolás tanulók.

Június 18-ától, hétfőtől kezdetét veszi az alsó tagozatos diákok „Gyere velünk a Varázslatos Állatbirodalomba!” című könyvbarátság tábora. Egy héten keresztül az állatok kerülnek a legkisebbek érdeklődésének középpontjába, legyenek azok élő, valódi állatok, vagy a képzelet szüleményei.

A felsősök két tábor közül választhatnak. Július 9-étől helyismereti tábor indul, amelyen a gyerekek a „hírek szerelmesei”, az újságíró, a rádiós és a tévés munkájával ismerkedhetnek meg. Megidézik a város híres szülötte, Móra Ferenc alakját is, aki élete végig Szeged egyik napilapja, a Szegedi Napló állandó munkatársa maradt.

Július 16-ától folytatódik a tavaly első alkalommal szervezett „Zöldnyomon járunk” öko-élménytábor. A résztvevők, többek között, ellátogatnak a termelőiskolába, az állatmenhelyre, valamint minikertet készítenek és a könyvtár előtti aszfaltot díszítik ki.

Bővebb információkért keresse fel a könyvtárat nyitvatartási időben (Szent János tér 9.), vagy érdeklődjön telefonon: (76) 461–429.


 

Kövessen minket a Facebookon is!