Helyi hírek 2018. június 15. 10:00

Kincses sziget lesz a Kossuthvárosban

Képgaléria
Kincses sziget lesz a Kossuthvárosban
A Kaffka Margit utcai hajós játszótér és az azt övező park csaknem 50 millió forint ráfordítást követően új közösségi teret kínál a kossuthvárosi családoknak. A fejlesztés a CLLD program keretében valósul meg, és várhatóan már jövő nyáron birtokba vehetik a városrész lakói – tudtuk meg dr. Kiss Ákos Csabától, a városrész önkormányzati képviselőjétől.

– A tervezéskor elsősorban a családok és a gyermekek igényeit tartottuk szem előtt. Olyan központi térrel szeretnénk gazdagítani a városrészt, amely alkalmas helyszíne lehet a juniálisnak és egyéb rendezvényeknek, ahová a családok, baráti közösségek eljöhetnek pihenni, játszani, sportolni, sütögetni, bográcsozni… Erre nagy igény van – szögezte le a képviselő.

Csányi József polgármester kifejtette, hogy a terveket a főtér megújítását is megálmodó Pagony Táj- és Kertépítész Iroda végzi, aminek nyomán a város egyik legkorszerűbb játszótere valósul itt meg esőbeállóval, padokkal, kerékpártárolóval, világítással, vízvételezési lehetőséggel, multifunkciós pavilonnal és nézőtérrel, teljes zöldfelület-felújítással. Az elnyert Európai Uniós projekt, a CLLD jóvoltából olyan parkkal gazdagodhat a Kossuthváros, amely közösségépítő szabadtéri rendezvényei számára is méltó helyszínt kínál. A városvezetés szándéka, hogy Félegyháza minden egyes városrészében megteremtsék ezt a lehetőséget – tette hozzá a polgármester.

Nemcsok Márton projektfelelős, a tervezést végző iroda félegyházi kötődésű tájépítésze a részletekről elmondta, hogy a kincses sziget központi gondolatát és a köré fűződő tematikát a meglévő, süllyedő hajót ábrázoló játszóelem adta. Ehhez a meglévő akácerdőben kialakított tisztás ad keretet, amelyet mulcsos futóút szegélyez, és foci, illetve kézilabdapálya gazagít. A meglévő játszóeszközök megújulnak és újakkal egészülnek ki. A parkot egy színpadként is működni tudó zenepavilon teszi teljessé aprócska nézőtérrel, és a változatos terepviszonyokból adódóan távolabbi megfigyelő pontokkal. A tervező szerint a park fő karakterét az erdőszéli kertvárosias hangulat adja.

Dr. Kiss Ákos Csaba, a körzet önkormányzati képiviselője a Kossuthváros fejlődésének újabb fontos állomásaként beszél a beruházásról.

–  Évtizedek alatt nem volt annyi fejlesztés a körzetben, mint az elmúlt három évben: közösségi házunk lett, új útburkolatot kapott a Dessewffy utca, befejeződött a víztoronynál a játszótér kialakítása, elindult a Bajza és Perczel utcák terveztetése, és most egy színvonalas közösségi tér alakul ki az itt élők örömére. Ez a beruházás egy újabb bizonyítéka annak, hogy Félegyházán a fejlesztések nem állnak meg a belváros határánál. Különösen nagy öröm számomra, hogy ez a nagyszerű adottságokkal rendelkező park karakterét megőrizve újul meg, és méreteiből, a tervezett funkciókból adódóan nem csak a kossuthvárosiaknak kínál kikapcsolódási lehetőséget, de akár a városközpontban lakó családokat is idecsalogathatja egy kellemes délután ígéretével. A fejlesztés a városrészi juniálisok szervezésében is új fejezetet nyit a színpad, a kulturált környezet, a sportpálya kínálta lehetőségekkel.

 

Kövessen minket a Facebookon is!