Helyi hírek 2018. június 12. 14:20

Kiskunfélegyháza és Kiskunmajsa térségének foglalkoztatási lehetőségeit javítják

Képgaléria
Kiskunfélegyháza és Kiskunmajsa térségének foglalkoztatási lehetőségeit javítják
Félegyházán, a városháza dísztermében írták alá a térség polgármesterei és vállalkozói június 12-én azt a dokumentumot, amely egy uniós pályázatnak köszönhetően a foglalkoztatás növelését segítheti. A projekt keretében több mint 421 millió forint vissza nem térítendő európai uniós forrás áll rendelkezésére Kiskunfélegyháza és Kiskunmajsa járás településeinek a foglalkoztatás növelésére. A projektet Kiskunfélegyháza önkormányzata a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal, a Kiskunmajsai Többcélú Kistérségi Társulás és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által alakított konzorcium valósítja meg.

A konzorciumi szerződés nyitó rendezvényén dr. Zombor Attila, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal főigazgatója köszöntötte a megjelenteket. Csányi József  Félegyháza polgármestere is üdvözölte a kezdeményezést. Kifejtette, hogy a városban ugyan javulnak a munkanélküliségi mutatók, de a biztonság megteremtése mindannyiunknak fontos. A megjelenteket Patkós Zsolt, a Kiskunmajsai Többcélú Kistérségi Társulás elnöke is köszöntötte, aki elmondta, hogy reményei szerint ez az együttműködés sokat javíthat a körzetben a munkahelyteremtésben, ezáltal a megélhetésben.

A rendezvényen Kollár Péter főosztályvezető a megye munkaerő helyzetéről adott részletes tájékoztatást. Érintve azt a kérdést is, hogy mekkora az elhelyezkedési lehetőség  férfiaknak és  nőknek.

A program zárásakor a jelenlévő érintettek aláírták az együttműködési program dokumentumát. 

„A foglalkoztatási paktum megfogalmazott célkitűzései szerint a munkaerő-piaci programokban a tervezett résztvevők száma 271 fő lesz, közülük 149-en álláshoz is jutnak.”   

 

Kövessen minket a Facebookon is!