Helyi hírek 2018. június 14. 07:30

Hamarosan startol az ingyen WiFi

Hamarosan startol az ingyen WiFi
Kicsit várni kell még a közterületi ingyen WiFi-hálózatra, de finisben van már a fejlesztés – tudtuk meg Gyuricza Gergőtől, a polgármesteri hivatal fejlesztési csoportvezetőjétől.

– Májusra terveztük, hogy a Kossuth Lajos utca 700 méteres szakaszán elérhető lesz az ingyenes wifi-hálózat, azonban néhány társasház nem járult hozzá a jeladó antenna elhelyezéséhez, ezért újra kellett terveztetni a rendszert. Ez késlelteti némileg a megvalósítást, de terveink szerint néhány héten belül indulhat az ígért ingyen internet. Igyekszünk az esztétikai és műszaki szempontok szem előtt tartása mellett a lehető legkörültekintőbben eljárni, és bízunk benne, hogy a végeredmény a városlakók megelégedésére szolgál majd.

Mint azt korábban megírtuk, a 3x500 megabites sávszélességű ingyenes közterületi WiFi-hálózat egyelőre a polgármesteri hivatal épületétől a Dózsa György utca sarkáig terjedő szakaszon lesz elérhető, de a szolgáltatás később – a tapasztalatok függvényében – folytatódhat. A kiépítés költségét a UPC Magyarország Kft. vállalta magára, az üzemeltetés költségeit pedig az önkormányzat fizeti.

 

Kövessen minket a Facebookon is!