Helyi hírek 2018. június 16. 07:30

Az örökmozgó, 90 éves Mucsi Istvánt köszöntötte a városvezetés

Képgaléria
Az örökmozgó, 90 éves Mucsi Istvánt köszöntötte a városvezetés
Mucsi Istvánt köszöntötte 90. születésnapján a város nevében Balla László alpolgármester, június 14-én. A gratulációt jó erőben és hangulatban fogadta István bácsi, a vendégek szíves látásáról pedig felesége gondoskodott. A szépkorú elmondta, hogy szerencsére feleségével, Marika nénivel együtt jó egészségnek örvendenek, minden munkát elvégeznek a ház körül. örökmozgónak tartja magát, és sok időt tölt el szőlőskertjének gondozásával.

Életútjának felidézésekor a legtöbbet katonamúltjáról beszélt, hiszen mintegy 30 esztendőt töltött el hivatásos katonaként a félegyházi laktanyában a műszaki bázis egyik vezetőjeként. Büszkén mutatta a Magyar Honvédségtől kapott születésnapi köszöntőt, de még ennél is nagyobb szeretettel mutatta be azt az emléklapot, amelyet családtagjai, unokái írtak neki.   

Mucsi István 1928. június 14-én született Kisteleken. Szülei földműveléssel, lótenyésztéssel foglalkoztak, de ő többre vágyott. Az 5 elemi, és 4 polgári iskola elvégzése után Szegedre ment lakatos inasnak. 1950 januárjában lett sorkatona. Két év múlva megnősült. Egy lánya született. 1957-től 1983-ig (nyugdíjazásáig) Kiskunfélegyházán volt katona. Azóta is jó egészségnek örvend. Nyitott, érdeklődő minden iránt. Szeret segíteni másokon. Sokat olvas, természetkedvelő, kiránduláspárti, érdekli a történelem, és szinte bármi más.

s. r.
 

Kövessen minket a Facebookon is!