Helyi hírek 2018. június 19. 10:00

Ügyes akrobaták

Képgaléria
Ügyes akrobaták
2017 szeptemberében indult el Kiskunfélegyházán Akrobatikus Rock'n'Roll tanfolyam. A Platán Utcai Általános Iskola és a József Attila Általános Iskola adott helyet heti 2-2 alkalommal a 45 táncolni és tanulni vágyó diáknak. Az edzések alkalmával feltűnt, hogy a tananyaggal meglepően gyorsan haladunk, és fejlődnek a diákjaim, így már az első tanévben 2 versenyen is részt vehettek.

Márciusban az országos IPDSO táncversenyen vettünk részt, ahol két csapat indult, akik arany minősítést szereztek. A májusi versenyen 4 csapatból kettő arany, kettő pedig ezüstérmekkel a nyakában zárhatta a tanévet. Az egy év alatt nem csak versenyen, hanem fellépések alkalmával is bemutathatták tudásukat; iskolai bálakon és városi rendezvényeken léptek fel.

Emellett több videó is készült, amelyben pl. karácsonykor mondtak köszönetet a gyerekek szüleiknek, vagy éppen anyák napja alkalmából köszöntötték fel az édesanyákat, nagymamákat. Meglepetésünkre nem csak a szülők fogadták kitörő örömmel a videókat, hiszen egy-egy összeállítás annyira népszerű lett, hogy több ezres nézettséget is elért a legnépszerűbb közösségi oldalon, ami nagy örömet okozott nekem.

Fontos számomra az is, hogy ne csak táncolni tanítsam a gyerekeket, hanem életre nevelni őket, az igazi értékeket erősíteni bennük. Abszolút sikeresnek mondhatom az első tanévünket, és elsősorban nem a versenyeredmények miatt... Az utolsó órán egy évértékelőt tartottunk, ahol arra voltam kíváncsi, hogy ki mit kapott ettől az évtől. A legtöbben azt emelték ki, hogy javult a tanulmányi átlaguk, nem egy diáknak testnevelésből 2 jegyet is javult az év végi eredménye a tavalyihoz képest, javult a testtartásuk, de sokan mondták, hogy magabiztosabb lett a kiállásuk, bátrabban mernek kommunikálni a tanárokkal, határozottabbak és motiváltabbak lettek. 

Nagyon örülök neki, hogy lehetőséget kaptam a tanításukra, ezúton is szeretnék minden gyermeknek kellemes nyári szünetet, és jó pihenést kívánni! Szeptembertől ismét lehet jelentkezni a táncoktatásra a [email protected] e-mail címen.

Fotók: 1-5.: Májusi táncverseny, 6.: évzáró óra, a tőlem kapott ajándékokkal, 7.: anyák napi videó, 8.: Márciusi verseny, 9.: Próba 

Nemcsok Dorina
 

Kövessen minket a Facebookon is!