Helyi hírek 2018. június 18. 19:10

A Tréfás Békás Forgatag mindenkinek élményt nyújtott

Képgaléria
A Tréfás Békás Forgatag mindenkinek élményt nyújtott
Népi játékok, ugrálóvár, pónifogatozás, birkózó- és boksz bemutató, íjászkodás és számos szórakoztató program várta a gyerekeket és felnőtteket a harmadik alkalommal megrendezett Tréfás Békás Forgatagon június 16-án. Balla László alpolgármester, az 5. sz. választókörzet képviselője, a rendezvény főszervezője elmondta, hogy az első két „forgatag” sikere, a pozitív visszajelzések adtak erőt a folytatáshoz. Meggyőződése, hogy ezzel hagyomány teremtődött a körzetben, és évről évre bővíteni fogják a programkínálatot. Ezek megszervezését a térség lakói is szorgalmazzák és segítséget nyújtanak megvalósításukhoz.

– Pedagógusként és alpolgármesterként, sok városi rendezvényt megismerve, látva azok népszerűségét, úgy döntöttem, hogy az 5. sz. választókörzet fiataljai is megérdemelnek egy gyereknapot, szüleikkel nagyszüleikkel, közösen pedig egy olyan játékos, szórakoztató műsort, amely mindenkit felüdít. Érzésem szerint ez sikerült is. A mostani rendezvény az utolsó tanítási nap után oldja ki mindenkiből a tanévben felhalmozódott fáradalmakat, feszültségeket – mondta el Balla László, a körzet önkormányzati képviselője.

Szavait igazolták a nap eseményei. Nagyon sok gyermek játszott önfeledten, sikert arattak a színpadon bemutatott gyerekeknek szóló produkciók is. De szüleik, nagyszüleik éppúgy, mint minden látogató, találhatott kedvére való előadást. Tombolajegyet is sokan vásároltak, hiszen kecsegtetőek voltak a nyári időtöltést jól szolgáló sporteszközök, no és a fődíj, a gyermekkerékpár. A rendezvényt a Békás Bál zárta, ahol a Lavina Együttes húzta a talpalávalót.

A III. Tréfás Békás Forgatag közreműködői voltak:

A Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola zenészei, a Kiskunfélegyházi Mazsorett Együttes, a Constantinum Néptánccsoportja, a Félegyházi Népdalkör, a Batthyány iskola nyolcadikosainak néptánccsoportja, Kiss Ákos Jenő dalénekes, a Kiskunfélegyházi Vasas TK Birkózó Szakosztálya, a Kyokushin Kumite Sport Egyesület, az Art Kingdom Tánccsoport. A résztvevők harcművészeti bemutatót láthattak Nagy Krisztián vezetésével, Ramocsa Sándor irányításával pedig fiatal bokszolók tartottak bemutatót, és B vész show is szórakoztatta a nagyérdeműt.   

s. r.  
 

Kövessen minket a Facebookon is!