Helyi hírek 2018. június 19. 16:00

Életében egy percig sem tétlenkedett a 95 éves Mihályi József

Képgaléria
Életében egy percig sem tétlenkedett a 95 éves Mihályi József
– Napjaimat tevékenyen töltöm, magamra főzök, takarítok. Az udvarban lévő szőlőlugast is én gondozom. Szeretek tévét nézni, a körülményekhez képest jó egészségnek örvendek. Még szeretnék sokáig élni – mondta el Mihályi József bácsi Balla László alpolgármesternek, aki június 18-án a város nevében köszöntötte 95. születésnapján a szépkorú férfit.

Mihályi József Kiskunfélegyházán született 1923. június 6-án, nyolcgyermekes családba. Nagyon fiatalon kellett dolgoznia. Hatéves korában már libapásztornak szegődött. 12 év libapásztorkodás után napszámos és aratómunkát vállalt.

1944 tavaszán besorozták katonának és a frontra vezényelték. 1945 januárjában hadifogságba került, ahonnan 1948-ban szabadult, 35 kilogrammos testsúllyal. A leszerelés után megnősült, két gyermekük született. A családdal tanyán, gazdálkodásból éltek. A városba 1965-ben költöztek be, házukat kétkezi munkával tették lakhatóvá. Ezt követően dolgozott a műanyaggyárban és a vasútnál is. 1983-ban ment nyugdíjba.

Nyugdíjasként sem tétlenkedett. Nádtetőket javított és kőműveskedett is. Ma sem tud pihenni egy percig sem. Egyedül él, de mindenről gondoskodik maga körül.
 

Kövessen minket a Facebookon is!