Kultúra 2018. június 21. 13:00

Hello nyár!

Képgaléria
Hello nyár!
Tanévzáró, nyárköszöntő családi fesztivált rendezett június 17-én, vasárnap a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Művelődési Központ a Korona utcában.

Jó idő és családias hangulat kísérte végig az egész napos rendezvényt, amely 10 órakor kezdődött a kiskunfélegyházi Silver Step Tánc Stúdió bemutatójával az utcában felállított nagyszínpadon.

A táncműsort a Mikropódium Családi Bábszínház Guruló Cirkusz című produkciója követte. A hatalmas tricikliről leintegető bábfigurák és Aracs Eszter elkápráztató vásári bábjátéka után a Bábakalács Bábszínház mutatkozott be a Jambóza BábCirkusz című előadásával. A humoros és lírai jelenetek szereplői fából faragott marionett figurák voltak, a cirkuszi produkciók sorát élő bohócjelenet zárta. 

Mindeközben a klubház udvarában a gyerekek a Profi-L Bábcsoport tagjaival a bábkészítő műhelyben, szebbnél-szebb figurákat készíthettek, és a 871. számú Szent Imre Cserkészcsapattal interaktív foglakozásokon vehettek részt. A Music with Maria programon angol nyelvű barangolást tehettek a hangszerek világában az érkező apróságok, valamint lehetőségük volt az Izgő-Mozgó Játszóházzal és a Fidó Bácsi Alapítvánnyal megismerkedni.

A délután, a foci VB-hez kapcsolódóan, Lipták Zoltán freestyle focibemutatójával indult, amely után a freestyle fociteam vezetője, a lelkes focirajongó fiúknak és lányoknak bemutatott néhány labdatrükköt.

A rendezvény egyik kiemelkedő pontja volt a délután folyamán, Sarkadi Bence marionett művész utcaszínházi produkciója, a Világjáró Marionettek. A saját készítésű, faragott marionettekkel előadott történetek laza füzérré kapcsolódtak a sokszorosan díjnyertes egyszemélyes produkcióban, amely bejárta a világot Görögországtól Ausztráliáig, Indiától Dél-Koráig, Kolumbiától Kanadáig.

Ezt követte a Klubház udvarán a Bélaműhely: Karmesterjáték című interaktív hangszeres koncert, ahol lehetőségük volt a gyerekeknek megszólaltatni és irányítani olyan különleges hangszereket, amelyek ipari hulladékokból, hordókból, csövekből, bicikli és számítógép alkatrészekből, teknőből, serpenyőkből és papírdobozokból készültek.

A rendezvényt a Rutkai Bori Banda Űrdöngölők című koncertje zárta, amely igaz űrbéli tájakra kalauzolt el mindenkit. A táncos dalok egyik játékból a másikba repítették a gyermekeket és Bori saját kezűleg készített, horgolt bábjaival, kellékeivel keltette életre a mesedalokat.

Az egész napos programot a Korona utcába kitelepült kézműves vásárosok és bemutatkozó foglalkozások színesítették. A rendezvény célja elsősorban az volt, hogy a gyermekek és a családok kikapcsolódjanak, közös élményeket szerezzenek, és együtt ünnepeljék meg, hogy véget ért egy újabb iskolai tanév.

A rendezvény megvalósítását a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

Fotó: Patyi Zoltán
 

Kövessen minket a Facebookon is!