Helyi hírek 2018. június 23. 13:00

Félegyházán tanácskoztak a Bajtársi Egyesületek képviselői és a polgármesterek

Képgaléria
Félegyházán tanácskoztak a Bajtársi Egyesületek képviselői és a polgármesterek
A Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége Kiskunfélegyházára, a városháza dísztermébe hívta tanácskozásra a dél-alföldi régió húsz településének polgármesterét június 22-én. A találkozón Bács-Kiskun, Csongrád- és Békés megye polgármesterei, a Honvédelmi Minisztérium, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság, és az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság képviselői, a szövetség elnökségének tagjai és a tagegyesületek képviselői voltak jelen. Az összejövetelen értékelték az egyesületek és az önkormányzatok együttműködésének tapasztalatait, és szóltak a jövőbeni tervekről, lehetőségekről is. A megjelenteket a város vezetése nevében Csányi József polgármester köszöntötte.

A tanácskozáson elhangzott, hogy a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége, mint a honvédelem ügyét támogató civil szervezet, a Honvédelmi Minisztérium ernyőszervezete több mint negyedszázada kiemelt feladatának tekinti, hogy a helyi szinten működő tagegyesületek a szövetség céljainak megfelelően meghatározó, napi és élő kapcsolatot alakítson ki az önkormányzatokkal. A Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége több mint száz szervezetet és 8 ezer tagot fog össze. Legfőbb feladata a nyugállományú katonák érdekképviselete, a katonai hagyományok ápolása, illetve a szociális gondoskodás. Legfontosabb célkitűzésük, hogy minden lehetőséggel segítsék tagjaik életfeltételeinek javítását.

A résztvevők megemlékeztek Magyar Honvédség megalakulásának 170. és az I. világháború befejezésének 100. évfordulójára is.

A tanácskozást a Hősök Parkjában az első világháborús emlékmű koszorúzásával zárták.

s. r.
 

Kövessen minket a Facebookon is!