Helyi hírek 2018. június 25. 10:00 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

A fejlődés szárnycsapásai

Képgaléria
A fejlődés szárnycsapásai
A megyeháza épületében írták alá szerződésüket a Bács-Kiskun Megyei Ösztöndíjprogram első nyertesei, valamint jutalmazták a „Megyemarketig ötletpályázat” győzteseit is.

A díjátadót Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke nyitotta meg. Ezt követően Piskóti István, a Miskolci Egyetemen tanszékvezető egyetemi tanára köszöntötte a jelenlévőket és kezdetét vette a „Megyemarketing ötletpályázat” díjátadója, amelynek során Kotroczó Adrien és Mihalik Tamás közösen megalkotott munkájáért, Kádár Alexandra és Sándor Nicolaus pedig egyéni pályázatáért kapott elismerést. A fiatalok beadott munkájukban elemezték a térség erősségeit, javaslatokat tettek az identitás- és márkaépítésre, valamint a szükséges fejlesztési irányokra. A többnyire gazdálkodási szakirányú tanulmányokat folytató hallgatók különböző nézőpontból és különleges megoldásokkal gondolták újra megyénk marketingjét és arculatát. A beérkezett pályaművekben fellelhető ötletek beépülnek a most készülő megyemarketing stratégiába, amely magában hordozza a jövőben térségünk megjelenését, fejlesztési elképzeléseit.

A nyertesek oklevéllel és jutalommal gazdagodtak és azzal a lehetőséggel indulnak neki a következő éveknek, hogy részesei lehetnek egy megyei stratégia kidolgozásának.

Ezután A „Bács-Kiskunban itthon vagy!” ösztöndíjpályázat szerződéskötései következtek, amelyet minden fiatal nagy izgalommal várt. Azokról a diákokról szólt ez a nap, akik kitartó munkával, szorgalommal életük fiatal szakaszában is többet tesznek az átlagnál saját fejlődésük és a megye gyarapodása érdekében. A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat igyekszik támogatni a tehetséges, fejlődni vágyó fiatalokat, terveik és elképzeléseik megvalósításában, amelynek ékes bizonytéka a „Bács-Kiskunban itthon vagy” ösztöndíjprogram.

A rendezvényt Szabó Gellért, Szentkirály község polgármesterének megható és tanító szavai zárták, aki egy idézettel búcsúzott a diákoktól sok sikert kívánva nekik:

„Nagyon figyelj,
mert a világot,
teszed azzá,
aminek látod.”

Fodor Ákos: Metaoptika

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat igyekszik olyan értékeket átadni, melyek irányt mutathatnak a fiataloknak.
 

Kövessen minket a Facebookon is!