Helyi hírek 2018. június 24. 12:30

Petőfihez kapcsolódó programok a Múzeumok Éjszakáján

Képgaléria
Petőfihez kapcsolódó programok a Múzeumok Éjszakáján
A Kiskun Múzeum felújítása miatt ezúttal a Petőfi Sándor Emlékház adott otthont a Múzeumok Éjszakájának Kiskunfélegyházán, június 23-án. A Petőfi Emlékévből és a helyszínből adódóan elsősorban a költőhöz köthető programokkal, játékokkal, előadásokkal várták a látogatókat. A fényképezőfal előtt korhű viseletbe bújhattak az érdeklődők, illetve lehetőség nyílt bordalok írására, miközben az emlékházban játékos szellemi vetélkedőt játszhattak a gyermekek.

Tizedik alkalommal rendezték meg Kiskunfélegyházán a Múzeumok Éjszakáját, a sokrétű és érdekes programokkal a Petőfi Emlékházban fogadták a látogatókat.

Napközben az udvaron népi és ügyességi játékokkal, valamint szabadtéri alkotóműhely várták a családokat. Az érdeklődők megtekinthették a Holló László Képzőművész Kör „Petőfi – illusztrációk” kiállítását, illetve a Terescsényi Endre Ifjúsági Képzőművész Kör jóvoltából agyagozás, korongozás, fejmintázás és dísztárgyak készítésére nyílt lehetőség.

Az ötletesség jegyében korhű hangulatot idéző ruhákba bújhattak bele a látogatók a fotósarokban, illetve a kreativitásukat használva bordalokat is megfogalmazhattak. A legkisebbek az este folyamán Petőfi hétpróba – játékos szellemi vetélkedő keretében mérhették össze tudásukat, a muzsikát eközben Pázmándi Judit (népi ének) és Vas László (tekerőlant) műsora, illetve a Zozo Jazz és a Fusion Art koncertje szolgáltatta.

Modern előadásként Tóth Csaba rendezésében a Constantinum Színjátszó Köre a Posztold Petőfi! című színjátékot adta elő – ugyancsak nagy sikerrel – mondta el Mészáros Márta, a Kiskun Múzeum igazgatója.

- Néhány évvel ezelőtt már bevontuk a Petőfi Emlékházat a Múzeumok Éjszakájába a városi civil szervezetek segítségével. A Kiskun Múzeum felújítása ellenére meg akartuk rendezni a Múzeumok Éjszakáját, a programokat elsősorban Petőfi köré építettük. Nagy sikere volt többek között a Poéta zugnak, Petőfi után szabadon rímeket, verseket faraghattak az érdeklődők. Akadt, akinek ez gyorsan sikerült, míg másnál sokáig érlelődtek a bordalos gondolatok.

 

A Múzeumok Éjszakája idén is megmozgatta a látogatókat, a játékos, interaktív programok minden korosztály számára élményt nyújtottak.

 

 

G. Z.

Kövessen minket a Facebookon is!