Helyi hírek 2018. június 25. 07:30

Máig tevékenyen él Miska bácsi

Képgaléria
Máig tevékenyen él Miska bácsi
A városvezetés nevében Balla László alpolgármester, a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény képviseletében Pintér Lászlóné Ibolya, az intézmény vezető gondozónője, és Szamosi Endre, a körzet képviselője köszöntötte Zsolnay Mihályt 90. születésnapján. Vendégségbe érkezett még hozzá a jeles alkalomból régi barátja a szomszédból, néhai felesége unokatestvére, és jelen volt Farkas Jánosné Katika, Miska bácsi házigondozója is.

Zsolnay Mihály 1928. június 22-én született. Gyerekkorát Félegyházán töltötte, szülei a mezőgazdaságban dolgoztak. Felnőve ő is a mezőgazdaságban kezdett el dolgozni, majd a villanytelepen lett villanyszerelő, ahová nagybátyja segédletével jutott be. Később a vasútnál helyezkedett el, ahol kitanulta a könyvelést, jegykiadást, és mindent, amit tudni kellett az akkori vonatokról és menetrendjükről. Alapvetően Félegyházán dolgozott, de tartalékosként sokszor kisegített a környező kis állomásokon is. Összesen 14 helyen fordult meg helyettesítőként. Megtanulta és sokat használta a morzekódot.

Felesége a gyapjúforgalmiban dolgozott. Közösen vásárolt családi házukat egy életen át csinosították, szépítették. Itt él máig Miska bácsi, s hódol a mai napig szenvedélyének, a motor- és kerékpárjavításnak. Emellett máig nagy kedvence régi falióra-gyűjteménye, amit saját kézzel javított meg, ha szükség volt rá. Mindig rajongott a kézzel készített holmikért. Születésnapján a vendégeknek büszkén mutatta meg saját kézzel, mások számára felesleges dolgokból készített csillárjait.

Felesége három évvel ezelőtt elhunyt ugyan, de Miska bácsi nincs egyedül: mindig van segítsége, legfőképpen Katika, a házigondozónője. A mindig aktív szépkorú szerencsére kiváló egészségnek örvend, máig ellátja magát, örömmel szépítgeti kertjét. S bár gyermeke nem született, szeretetben és törődésben nem szenved hiányt.

Kívánunk nekik további jó egészséget és örömteli boldog éveket!

V .B.
 

Kövessen minket a Facebookon is!