Kultúra 2018. június 26. 10:00

Hírek a könyvtárból

Hírek a könyvtárból
Rövidített nyitvatartással várja kedves vendégeit a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár július 2-a és szeptember 2-a között. Az intézmény hétfő mellett szombaton is zárva tart, keddtől péntekig 18 óra helyett 17 óráig látogatható. Az épület július 2-ától július 22-éig a főkapun nem közelíthető meg. Bejárat a Petőfi tér felől az árkádok alatt az Internet- és médiatár részleg oldaláról.

Már hagyománnyá vált, hogy a könyvtár ifjú olvasói számára a nyári szünidőben táborokat szervez. Július hónapban a felsősök két tábor közül választhatnak. A helyismereti táborban a „hírek szerelmesei”, az újságíró, a rádiós és a tévés munkájával ismerkedhetnek meg a gyerekek. Megidézik a város híres szülötte, Móra Ferenc alakját is, aki élete végéig a Szegedi Napló állandó munkatársa maradt. Folytatódik a tavaly első alkalommal szervezett „Zöldnyomon járunk” öko-élménytábor. A résztvevők, többek között, ellátogatnak a termelőiskolába, az állatmenhelyre, valamint minikertet készítenek és a könyvtár előtti aszfaltot díszítik ki.

***

Augusztus 10-éig még megtekinthető a bibliotéka nyitvatartási idejében Balanyi Károly Ferenczy Noémi-díjas grafikus- és zománcművész Üzenet című kiállítása. A kecskeméti születésű képzőművész alkotásain gyakran alkalmazza a szitanyomást és a fotografikát, kutatva a zománcművészet hagyományostól eltérő új lehetőségeit. Magyarországon és külföldön rendszeresen kiállít, köztéri zománcmunkái az ország számos városában megtalálhatóak.


 

Kövessen minket a Facebookon is!