Egészségügy 2018. június 26. 18:00

Meg akarta vesztegetni a félegyházi állatorvost

Meg akarta vesztegetni a félegyházi állatorvost
Egy kecskeméti férfi még 2012-ben le akart fizetni - hiába - egy állatorvost, hogy állítson ki egy igazolást, amivel elszállíthatja üzleti partnerétől a bérnevelésben ott lévő libákat. Most vádat emeltek ellene.

Fotó: illusztráció - MTI - Kovács Tamás

Dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség szóvivője elmondta: a vádlott apja által vezetett cég 2012 tavaszán több mint 10 ezer libát helyezett ki bértartásra egy libaneveléssel foglalkozó kiskunfélegyházi házaspárhoz, erről szerződést is kötöttek - számolt be az ügyről a baon.hu.

A libaállományban betegségek ütötték fel a fejüket, emiatt vita alakult ki a felek között. A konfliktus odáig fajult, hogy 2012 augusztusában végén a cég levelet írt a házaspárnak, hogy a szárnyasokat el kívánják tőlük szállítani. A bérnevelők viszont jelezték, hogy az állatok egészségi állapota miatt ehhez nem járulnak hozzá. Az állatok elszállításához a telepet ellátó félegyházi állatorvos által kiállított igazolásra lett volna szükség.

A tervezett fuvar előtt egy nappal az állatorvos találkozott a kihelyező céget képviselő vádlottal és közölte vele, hogy az igazolást nem írhatja meg, mert egyes minták vizsgálati eredményei még nem érkeztek meg. Ekkor a vádlott közölte, az iratokért a többszörösét fizetné annak, mint amit az állatorvos a házaspártól kap. A szakember az ajánlat ellenére nem állította ki az igazolást.

– A vádlott e tettével az állatorvosnak, mint önálló intézkedésre jogosult egyéni vállalkozónak a kötelessége megszegéséért jogtalan előnyt ígért – mondta el az ügyészség szóvivője.

A vádlott szabadlábon várja a tárgyalást, őt a járási ügyészség vesztegetés bűntettével vádolja. Bűnössége kérdésében a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog dönteni.
 

Kövessen minket a Facebookon is!