Sport 2018. július 1. 08:30

Félegyházi teniszsiker

Félegyházi teniszsiker
Nagyszerűen szerepelt Kis-Czakó Eszter június 19-e és 23-a között a Nyíregyházán megrendezett korosztályos tenisz vidékbajnokságon. A leány U12-es kategóriában egyéniben, párosban és csapatversenyben is aranyérmet szerzett a szegedi Gellért SE tagjaként. A József Attila Általános Iskola 6. osztályos tanulójának felkészítését helyi edzők, Fricska Fanni, Horváth István, valamint Bálint Dávid segítették. Az idei esztendő különösen eredményesen alakult Eszter számára, a korosztályos válogatottba is bekerült, valamint egyre több nemzetközi versenyen méretteti meg magát.

A félegyházi tenisztehetség, Kis-Czakó Eszter első osztályosként ismerkedett meg a sportággal. A Play & Stay versenyeken a korosztálynak megfelelő méretű kisebb pályán, könnyebb labdával, alacsonyabb hálón teniszezhetett. Tehetségére Fricska Fanni figyelt fel, akinek testvére, Fricska Martin is sokat segítette kezdeti fejlődését. Eszter rendszeresen jár versenyekre, számos érmet és kupát nyert. 2018-ban válogatott kerettag lett korosztályában, jelenleg egyéni edzéseit Horváth István, csoportos edzéseit Bálint Dávid vezeti.

Nagyszerű formája eredményességben is megmutatkozott, a korosztályos vidék bajnokságon egyéniben, párosban és csapatban mind a 14 mérkőzését megnyerte, így veretlenül lett első.

Eszter felkészülése a nehézségek ellenére jól sikerült, telente sajnos nem tud fedett pályán edzeni, ennek ellenére akarata és tehetsége lehetővé teszi, hogy a korosztálya legjobbjai közé tartozzon. A hidegebb évszakokban a Darvas iskolában, illetve a Mezgé tornatermében tréningezik. Emellett hetente egy alkalommal Pesten, a Nemzeti Edzőközpontban a válogatott csapat edzőjével dr. Zsiga Lászlóval, illetve Szegeden, a Gellért Szabadidő Központban van lehetősége salakpályán edzeni.  

Eszter két éve igazolt Szegedre. A Gellért SE tagjaként már 2017-ben, 11 évesen megnyerte az U12-es vidékbajnokságot csapatban és döntőt játszhatott párosban. A fedett pályás OB-n párosban 3. helyezést ért el. A nyár szünetet kihasználva napi edzésekkel a korosztályos Országos Bajnokságra készül, amit augusztusban rendeznek meg. Az országos rangsorban a legjobbak közé tartozik. A tenisz mellett atlétikában a József Attila Általános Iskola tagjaként kiváló diákolimpiai eredményekkel büszkélkedhet. Fizikai felkészítésében nagy szerepet vállal testnevelő tanára, Kurucz Kornélia. A tenisz mellett a tanulás is fontos számára, a kitűnő bizonyítvány mellett zongorázik, valamint tanulmányi versenyeken vesz részt.

G. Z.



 

Kövessen minket a Facebookon is!