Helyi hírek 2018. július 3. 13:00

Jó helyre kerülnek a dobozok

Képgaléria
Jó helyre kerülnek a dobozok
A Community Box for Göllesz elnevezésű projektet a Natura Hungarica Alapítvány tizennégy fiatal önkéntese találta ki. Céljuk az volt, hogy valami újat hozhassanak létre, amely által segítik a közvetlen környezetükben levő rászorulókat.

A projekt egy hétvégi tréninggel indult, ahol a fiatalok kitalálták a megvalósítandó ötletüket. Ez után az alapítvány vezetősége úgy döntött, elindulnak a MOL és az Új Európa Alapítvány által meghirdetett pályázaton. A terv az volt, hogy a Göllesz Viktor iskolánál és a város egy másik forgalmas pontján telepítsenek egy-egy dobozt, amibe az emberek tartós élelmiszereket tehetnek, ahonnan a nélkülözők könnyen hozzáférnek, elvihetik azokat. Az ötlet alapja egy Amerikából indult kezdeményezés volt, annak mintájára valósították meg Kiskunfélegyházán. A pályázat elbírálása pozitív volt, megnyerték a kért támogatást. Először a feladatköröket osztották szét a fiatalok, majd bele is vágtak a munkába. Az első dobozt PG-s diákok építették meg és telepítették.

Az átadást megelőzően érzékenyítést tartottak a fiatalok közgés és PG-s osztályok számára, ahol útmutatást nyújtottak a segítő munka jelentőségéhez. Az első doboz átadója a Göllesz Viktor iskolánál volt, ahol a kisdiákok műsorszámmal készültek a résztevők és az alapítvány fiataljai számára. Az eseményen köszöntőt mondott a Göllesz Viktor Általános Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény igazgatónője, a Natura Hungarica Alapítvány önkéntesei közül Tóth Violetta, aki a kommunikációért volt felelős, valamint Bordás Péter, projektfelelős, az Erasmus+ program által Kiskunfélegyházán EVS idejét töltő önkéntesMindezek után az iskola diákjai kézlenyomatot készítettek a dobozra, amely által szimbolikusan a gyermeki jóság egy darabja is helyet kapott. A második dobozt a nyár folyamán helyezik el Kiskunfélegyházán.

A projekt a fiatalok számára felemelő, élménydús, kihívásokkal teli volt és rengeteg pozitív érzéssel zárult. A Natura Hungarica Alapítvány célja az, hogy segítsék a fiatalokat önkéntes munkákkal, tréningekkel, ifjúsági cserékkel, hogy a társadalom aktívan szerepvállaló tagjaivá tudjanak válni és ezáltal könnyebben, boldogan állják meg a helyüket a nagybetűs, felnőtt életben.

Kövessen minket a Facebookon is!