Helyi hírek 2014. július 24. 09:42

Zöldség-gyümölcs feldolgozó épül

Képgaléria
Zöldség-gyümölcs feldolgozó épül
Zöldség-gyümölcs feldolgozó épül a Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola tangazdaságában. A közel 46 millió forintos beruházás a „Félegyházi Hangya 2010 Termelőiskola” program keretében valósul meg. Az üzem alapkövét Kapus Krisztián polgármester és Juhász Miklós projektmenedzser helyezték el július 21-én a tangazdaságban. A feldolgozó építője, a Bács-Ép-Generál Kft. augusztus végén adja át a csarnokot .

A 187 négyzetméter területű zöldség-gyümölcs feldolgozó célja, hogy összekapcsolja a helyi termelőket a felhasználókkal. Az iskolai- és üzemi konyhákat, valamint a helyi éttermeket szeretnék ellátni friss, konyhakész termékkel. Ez biztonságos értékesítést jelenthet a termelőknek, a konyhákban pedig nem fagyasztott, nagykereskedésben vásárolt, hanem friss, magas beltartalmi értékű zöldségfélék kerülnek az ételekbe.

Az üzemben a termelőiskola program keretében végzettek közül hatan jutnak álláslehetőséghez – mondta el az alapkő letételét követően Juhász Miklós projekt- menedzser.

H. S.

Kövessen minket a Facebookon is!