Kultúra 2018. július 4. 10:00

Országismereti táborok a népfőiskolán

Országismereti táborok a népfőiskolán
Pályázatot hirdet műfordítói és országismereti táborokban való részvételre a Lakitelek Népfőiskola és a Kelet- és Közép-Európai Kutatásért és Képzésért Alapítvány.

Fotó: illusztráció - nepfolakitelek.hu

Az alábbi táborokat rendezik meg: belarusz-magyar és magyar-belarusz, kazah-magyar és mongol-magyar országismereti tábor, orosz-magyar és magyar-orosz műfordító tábor. A táborok helyszíne augusztus 27-e és szeptember 2-a között a Lakitelek Népfőiskolán lesz. Jelentkezési határidő: július 9. A képzés térítésmentes, a táborok teljes idejére a Lakitelek Népfőiskola és a Kelet- és Közép-Európai Kutatásért és Képzésért Alapítvány ellátást – szállást és étkezést – biztosít.

A táborokban az adott célország nyelvét jól ismerő magyar egyetemisták és külföldi diákok közösen fejleszthetik tovább nyelvtudásukat és újabb ismereteket szerezhetnek. A nyertes fiatalok neves szakemberek irányításával ismerkedhetnek meg a műfordítás mesterségével, szakmai fogásaival, illetve az adott ország kultúrájával és nyelvével.

Az egyhetes tábor különböző előadásokkal várja a hallgatókat: irodalom, kultúra, történelem, országismeret, nyelvfejlesztés és persze nem utolsó sorban fordítás-elmélet és gyakorlat témakörben. A képzés kiscsoportos gyakorlatok és összevont előadások formájában történik.

A jelentkezés feltételeiért és további részletekért látogasson el a Lakitelek Népfőiskola honlapjára: http://nepfolakitelek.hu



 

Kövessen minket a Facebookon is!