Sport 2018. július 2. 16:00

Történelmi versenyeken küzdöttek a Koppányok

Képgaléria
Történelmi versenyeken küzdöttek a Koppányok
Június 17-én, Hetényegyházán jártak a Koppányok a HISZE által szervezett Dél-Alföldi Régiós Történelmi Versenysorozat negyedik fordulóján. A Kalmár-tónál, festői környezetben megrendezett verseny nagyon jó hangulatban, és az előző évekkel ellentétben tiszta, napos időben zajlott. A pálya kialakítása tökéletes volt, a változatos környezetben kihelyezett sokszínű célok izgalmas versengést biztosítottak az íjászoknak. A terep adta lehetőségek maximális kihasználása által volt lehetőség mélybe lőni, tavat átlőni, sötétből fényre, fényből sötétbe lövésre. A verseny 21 célon 3 lövéses volt, a Történelmi DAR VS versenyszabályzata szerint. Kiskunfélegyházát a versenyen 19 Koppány íjász képviselte.

Eredmények:

Mini pusztai kategóriában Bene Laura 1. lett.

14-18 éves pusztai kategóriában Sárkány Szabina 4., Csankovszki Anna 5. helyen végzett.

21-35 éves pusztai íjjal Boldog Bence 4., Kiss János 5. helyen végzett.

35-50 éves pusztai íj kategóriában Kurucz Orsolya 5., Szeibert Imre 9., Csányi József 10., Szólya Imre 13., Ruda Győző 16., Tóth Mihály 20., Kis Csaba 21. helyezést érte el.

Senior pusztai íj kategóriában Berente Imréné 4., Bicskeiné Csányi Mária 5., Dinnyés Gyula 10. lett

Modern longbow íjjal Rácz Nikolász az 1. helyet érte el.

Vadászreflex íjjal Bense László 1., Kis Mónika 2., Tamáskovics Gyula 1. helyen zárta a versenyt.

A Történelmi DAR VS következő fordulója augusztus 4-én lesz Kétegyházán.

Június 23-án Dunavecsén, az V. Árpád Sírja Hagyományőrző Íjászversenyen is részt vettek a Koppányok, itt négyen képviselték városunk íjászait. A verseny jellege tréfa és örömíjász verseny volt, 22 célon 3 lövéssel. A versenyt különleges helyszínen, a Dunavecsei Árpád-kori régészeti faluban rendezte meg a Dunavecse SE Íjász Szakosztálya. A pontatlan célkiírás miatt a Koppány íjászok 20 pontot veszítettek a verseny végére. Ezzel a veszteséggel a következő eredmények születtek:

Pusztai íjjal Csányi József 6., Boldog Bence 12., Szeibert Imre 13. lett.

Vadászreflex kategóriában Tamáskovics Gyula az első helyen zárta a versenyt.

Kis Mónika
 

Kövessen minket a Facebookon is!