Egészségügy 2018. július 5. 13:00

Félegyháziakat is kitüntettek a megyei Semmelweis-napon

Félegyháziakat is kitüntettek a megyei Semmelweis-napon
Az állami és a városi kitüntetésben részesült szakembereket köszöntötték, és számos elismerést és oklevelet is átadtak szerdán, a Bács-Kiskun Megyei Kórház Semmelweis-napi ünnepségén a kecskeméti városháza dísztermében.

Fotó: keol.hu

Dr. Svébis Mihály, a megyei kórház főigazgatója többek között Semmelweis Ignác munkásságáról beszélt. Elmondta, hogy a kiváló elme, az anyák megmentője elsőként jött rá, hogy a gyermekágyi láz nem önálló kór, hanem fertőzés következménye, a kórokozókat az orvos, a medikus terjeszti. Kiemelte, hogy Semmelweis élete a XXI. századnak is példát mutathat hazaszeretetből, orvosi hivatástudatból, majd köszönetet mondott kollégáinak elhivatottságukért, lelkiismeretes munkájukért. Hozzátette: Aki a gyógyítást választotta, az a legszebb hivatás mellett kötelezte el magát. Kiemelte, hogy mindenki munkája egyaránt fontos, mivel, ha egy kicsi alkatrész meghibásodik, az eredményesség kerülhet veszélybe - számolt be az eseményről a baon.hu.

A díjátadón a Kiskunfélegyházi Városi Kórház dolgozóinak teljesítményét is elismerték:

Kiváló szakmunkás kitüntetésben részesült a tartósan magas színvonalon végzett munkájáért Farkas Zoltán gépjárművezető.

Kiváló asszisztens kitüntetés kapott a tartósan magas színvonalon végzett példamutató asszisztensi tevékenységéért Gáspár Imréné, a szemészeti szakrendelés dolgozója.

Kiváló ügyintéző kitüntetés birtokosa Busáné Szabó Mária raktáros, az intézmény igazgatási feladatát segítő, tartósan magas színvonalon végzett munkájáért.

Főigazgatói dicséretben részesült dr. Kerényi Zsuzsanna tüdőgyógyász és Sallai Zsuzsanna felnőtt szakápoló a tartósan magas színvonalon végzett munkájáért, az intézmény és a betegek iránt tanúsított példamutató magatartásáért.

Kórházért Elismerő Oklevelet vehetett át Borzainé Kiss Zsuzsanna gyógytornász az ápolási, a gazdasági illetve a tudományos területen elért eredményes tevékenysége, kiemelkedő teljesítménye kapcsán.


 

Kövessen minket a Facebookon is!