Gazdaság 2018. július 6. 13:00 Forrás: agrotrend.hu

Agrárkiállítás Bábolnán

Képgaléria
Agrárkiállítás Bábolnán
Idén ismét összegyűlik a szakma Magyarország legnagyobb és legrégebbi szabadtéri mezőgép-kiállításán. A nagy hagyományokkal rendelkező 31. Bábolnai Gazdanapok a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok területén szeptember 5-8. között várja az érdeklődőket. A rendezők minden eddiginél szélesebb körű szakmai programmal készülnek. Láthatók lesznek a modern kornak megfelelő agrártechnológiai gyakorlati gépbemutatók és megismerhetők lesznek a precíziós gazdálkodás és a smart technológia legújabb trendjei is.

A Bábolnai Gazdanapok elsőként teremtette meg az élő, gyakorlati gépbemutató lehetőséget, ami az elmúlt években a kiállítás sajátosságát adta.  A jelentős gépforgalmazók, gépgyártók és szakami szervezetek évről évre meghatároznak egy tematikát, amelyre felfűzik a gyakorlati gépbemutatót. A szervezők idén a betakarítás gépesítésére tesznek a korábbinál még nagyobb hangsúlyt. A kiállítás súlypontját tehát a mezőgazdasági gépek és berendezések képzik, de bemutatásra kerül minden egyéb mezőgazdasághoz köthető termék és szolgáltatás, valamint jelen vannak az oktatáshoz, kutatáshoz, finanszírozáshoz köthető intézmények is.

A többi mellett a fakitermelés gépei is bemutatkoznak a Stihl Országos Fakitermelő Bajnokság döntőjén, mely a közönség számára is izgalmas programnak ígérkezik.

A Bábolnai Gazdanapok sok évtizedes tradíciójának révén a hazai agrárkiállítások alappillére és sokrétű programjának köszönhetően komoly ismeretszerzési lehetőséget biztosít idén a gazdálkodók számára. A magyar agrárium az elmúlt években sokat fejlődött - a többi EU- országgal összevetve ez még inkább szembetűnő -, ami a hazai gazdálkodók fejlődőképeségének köszönhető. A bábolnai kiállításon megismerhető technológiák és elérhető tudás révén lehet megtartani az elmúlt évek növekvő tendenciáit, s továbblépni ezen a területen.

A rendezvény a kiállítók, a gyártók és a beruházók kapcsolatépítése szempontjából is nagy jelentőséggel bír, annál is inkább, mivel a mezőgazdasági fejlesztések napjainkban egyre nagyobb teret kapnak. Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő szerint ha agrárkiállításról és gépbemutatóról van szó, akkor Bábolna az első.

Az idei Bábolnai Gazdanapok programjának iránya - az innováció és a technológiai újítások révén - egyre több kis mezőgazdasági vállalkozás számára jelenthet útmutatást, hiszen ezek a megoldások évről évre szélesebb körökben váltanak ki érdeklődést, és egyre többen is használják azokat.

A Magyar Mezőgazdaság Kft. szervezésében, a 31. Bábolnai Gazdanapokon megrendezik a SMARTFARM – Precíziós Növénytermesztési Konferenciát, kiállítást és bemutatót. A  konferencia célja, hogy hazai és nemzetközi példákon keresztül bemutassa az okszerű, precíziós mezőgazdaság gyakorlatát. Az előadások felölelik az okszerű-smart, precíziós növénytermesztés, azon belül a növényvédelem, tápanyaggazdálkodás, távérzékelés, kihívásaira kidolgozott innovatív megoldásokat, melyek hozzájárulnak az agrártermelés hatékonyságának növeléséhez és hosszú távú fenntarthatóságához.

Kiállítóként és előadóként a hazai agrárium vezető cégei és szakemberei jelennek meg, akik közérthetően ismertetik a legújabb kutatási és fejlesztési munkáikat. Hagyományteremtő szándékkal a precíziós technikákat alkalmazó cégeknek mintaparcellákon biztosítanak lehetőséget technológiájuk bemutatásásra.

A résztvevők így működés közben, testközelből ismerhetik meg az innovatív technológiákat tápanyag gazdálkodás, növenyévédelem és távérzékelés témakörben. A Bábolnai Gazdanapok idején két napon át tartó precíziós rendezvényre a www.smartfarmkonferencia.hu oldalon jelentkezhetnek az érdeklődők.
 

 

Kövessen minket a Facebookon is!