Helyi hírek 2018. július 8. 07:30 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Iparkamara

Dél-Alföldi Innovációs Díj felhívás - 2018

Dél-Alföldi Innovációs Díj felhívás - 2018
Van olyan innovatív ötlete, találmánya, terméke, megoldása, amelyre büszke, és szívesen megismertetné hozzáértőkkel, érdeklődőkkel esetleg befektetőkkel? Ebben az évben is lehetőséget nyújt a Bács-Kiskun Megyei Iparkamara egy egyszerű pályázat beadásával.

A Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Akadémiai Bizottságának elnöksége - együttműködve a régió három kereskedelmi és iparkamarájával, illetve a Dél-alföldi Regionális Innovációs Ügynökség Közhasznú Egyesülettel - 2018-ban is pályázatot hirdet a Dél-alföldi Régióban a vállalkozások, valamint a feltalálók által a három megye területén létrejött szellemi alkotások elismerése és az innovációs tevékenység, illetve a technológiai transzfer támogatása érdekében.

Pályázni lehet bármely (a) új, (b) saját feltalálói tevékenységen alapuló, (c) iparilag alkalmazható és (d) piacképes megoldást tartalmazó innovációs eredménnyel. A fent nevezett szervezetek képviselőiből álló szakmai kuratórium innovációs díjjal jutalmazza a három megye területéről a Szegedi Akadémiai Bizottsághoz október 1-jéig beérkezett pályamunkákat.



Az eredmények kihirdetésére, a díjazott pályamunkák szakmai bemutatására novemberben a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából a Szegedi Akadémiai Bizottság székházában (6720 Szeged, Somogyi u. 7.) kerül sor. A kuratórium döntéseinek előkészítését a Dél-alföldi Regionális Innovációs Ügynökség KhE. szakmai tanácsaival segíti.

A pályázattal kapcsolatos további információk a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara vagy az MTA SZAB honlapján találhatók.



 

Kövessen minket a Facebookon is!