Kultúra 2018. július 8. 18:00

Posztumusz-díjat kapott Farkas Gábor

Képgaléria
Posztumusz-díjat kapott Farkas Gábor
Az Európa Jövője Egyesület által alapított díjat olyan magánszemélyek vagy szervezetek kaphatják meg, akik, illetve amelyek sok éven át eredményesen dolgoztak és dolgoznak a gyerekekért.

Fotó: Vincze József

Szombaton délután a Cifrapalota Pávás termében tartották a hazai és külföldi csoportvezetők részvételével a 15. Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozó (Csipero Fesztivál) hivatalos záróértekezletét, amely alkalmat adott a díjak átadására is - adta hírül a keol.hu.

A rendezvényen Farkas Gábor posztumusz-díját özvegye, Farkasné Bokor Mária több percig tartó vastaps és könnyek között vette át. További díjazottak: Csernek Magdolna, óvónő, Topolya (Vajdaság) és a Dorbirni Ifjúsági Egyesület (Ausztria). A díjazottak Berei Andreától, az Európa Jövője Egyesület elnökétől és Kriston Vízi József társelnöktől vehették át az elismerést.

Mindeközben véget ért az idei Csipero Fesztivál. Kecskeméten, a főtéri nagyszínpadon tartották szombaton este a záróünnepséget. Újra látványos programmal örvendeztették meg a szervezők a közönséget. 

Az ünnepélyes záróceremónia kezdetén üdvözölték az egybegyűlteket, valamint külön köszöntötték Kecskemét város alpolgármesterét, Szeberényi Gyula Tamást. Akinek visszaadták a gyerekek Kecskemét város kulcsát, amit július 1-jén, vasárnap kaptak meg egy hétre Szemereyné Pataki Klaudiától, a város polgármesterétől. Az eseményre külföldi és hazai csoportok egyaránt készültek előadással.
 

Kövessen minket a Facebookon is!