Sport 2018. július 10. 16:00

Tiszaújvárosban gáláztak a DMTK-KVSE AQUASPORT triatlonistái

Képgaléria
Tiszaújvárosban gáláztak a DMTK-KVSE AQUASPORT triatlonistái
Tiszaújvárosban, a Triatlon Junior Európa Kupa, felnőtt Triatlon Világkupa Verseny és Magyar Triatlon Utánpótlás Gálán szerepeltek a DMTK-KVSE triatlonistái július 7-én és 8-án. Erre az idei szezonban nyújtott teljesítményük alapján kaptak név szerinti meghívást a Magyar Triatlon Szövetségtől. Ezen a versenyen elindulni a hazai utánpótlás korosztály minden triatlonistájának egyik legnagyobb álma. Minden olyan hazai egyesület, amely ma a magyar triatlon sportágban számít, a legjobb versenyzőivel képviselteti magát.

Tiszaújvárosban 22 éve rendezik meg az ITU, azaz a Nemzetközi Triatlon Szövetség által a világ legjobb triatlonistáinak szervezett rendezvényt, a Triatlon Nagyhetet, amely a junior és utánpótlásversenyeknek is otthont ad. Az egy héten át tartó elődöntők és döntők mellett koncertek és különböző kulturális programok teszik igazi fesztiválhangulatúvá a várost.

Az idén először indulhatott kiskunfélegyházi triatlonista a Triatlon Junior Európa-Kupa versenyen. Fricska Anna ifiként Európa legjobb junior sportolóival mérhette össze tudását. A szombaton rendezett előfutamban a 34. helyen érkezett célba, amellyel hajszál híján maradt le a vasárnap indított döntő futamról, ahová a legjobb 30 versenyző jutott be.

A Magyar Utánpótlás Gálán a Magyar Triatlon Szövetség által indított ranglistás versenyek első 18 helyezettje vehet részt. A fiatalok Az ITU Triatlon Világkupa döntőjének díszletei és a nemzetközi versenybíróság segítségével küzdhettek. A gyermek utánpótlás-korosztályban, fiú kategóriában Trungel-Nagy Zalán képviselte a DMTK-KVSE egyesületet. Remek versenyzésével az 5. helyezést érte el.

A gyermek utánpótlás-korosztály lány kategóriában három versenyző, Csontos Dóra, Papp Laura és Vincze Nádja is elindulhatott az idei ranglistás versenyeken elért helyezéseik alapján. Az eseményen az utolsó harmadban Papp Laura óriási futásával megszerezte a bajnoki címet, Csontos Dóra remek szereplésével, egy 10 másodperces büntetése miatt, ugyan lecsúszott a dobogó 3. fokáról, de így is a kiváló 4. helyezést érte el, Vincze Nádja kitartó munkájával a 14. helyet harcolta ki magának.

Serdülő korosztályban Trungel-Nagy Kolos indult a DMTK-KVSE színeiben és az erős mezőnyben a 12. helyezést érte el.


Eredmények:

Gyermek fiú kategória (250 m úszás – 7,5 km kerékpár – 2,4 km futás):

Trungel-Nagy Zalán – 5. helyezés


Gyermek lány kategória (250 m úszás – 7,5 km kerékpár – 2,4 km futás):

Papp Laura – 1. helyezés

Csontos Dóra – 4. helyezés

Vincze Nádja – 14. helyezés


Serdülő fiú kategória (500 m úszás – 12,5 km kerékpár – 3,6 km futás):

Trungel-Nagy Kolos – 12. helyezés


Junior Európa Kupa lány (500 m úszás – 12,5 km kerékpár – 3,6 km futás):

Fricska Anna – 34. helyezés


A sportegyesület köszöni a felkészüléshez nyújtott segítséget és lehetőséget az önzetlen támogatóinak. Külön köszönet Bozsó István, Hajdú László és Nagy Viktor edzőknek.
 

Kövessen minket a Facebookon is!