Helyi hírek 2018. július 11. 07:30

A félegyháziak jól helytálltak az aratóversenyen

Képgaléria
A félegyháziak jól helytálltak az aratóversenyen
A Jász-Kun Kapitányok Tanácsának javaslata alapján mintegy másfél évtizeddel ezelőtt hívták életre a Jász-Kun Hármas Kerületi Kézi Aratóversenyt. A rendezvénnyel együtt megszervezik a népi ételek főzőversenyét is. Kiskunfélegyháza minden évben több csapattal is képviselteti magát az aratóversenyen, sőt többször volt a házigazdája a rendezvénynek. Idén július 7-én, Jásziványban szervezték meg az aratók fesztiválját, ahol hat félegyházi csapat indult és szép eredményeket értek el. A versenyzsűri elnöki teendőivel Ván Jenő Kiskun kapitányt bízták meg.

Az eredményhirdetéskor az első helyezettnek járó kupát és ajándékokat Jászivány csapata vehette át. A második helyen a Kiskunfélegyháza Haleszi gazdakör, valamint Kunmadaras csapata végzett. A Kiskunfélegyháza Selymesért Egyesület, valamint a Karcagi csapat a bronzérmet érdemelte ki. A zsűri a félegyháziak teljesítményét több különdíjjal is jutalmazta.

Az aratóverseny látványos menettel kezdődött. Az aratóbandák megadták a módját, hiszen kiadós reggelivel és természetesen az aratóknak kijáró pálinkával hangoltak a munkára.

A rendezvény keretében megtartott népi ételek főzőversenyén az elsőnek járó elismerést a Kunhegyesi csapat vehette át, míg a legjobb pogácsáért járó díj a karcagi Aranykalász csapaté lett, a legjobb aratópálinkát pedig Farkas János készítette.

 

Kövessen minket a Facebookon is!