Helyi hírek 2018. július 10. 17:30

Aktív életet él a 90 éves Petróczi Gábor bácsi

Képgaléria
Aktív életet él a 90 éves Petróczi Gábor  bácsi
Énekkel, verssel, sok-sok virággal, születésnapi tortákkal köszöntötték a Nádasdy utcai Szociális Otthonban a 90 éves Petróczi Gábor bácsit családtagjai, gondozói és az otthon lakói július 10-én. A város nevében Rosta Ferenc alpolgármester köszöntötte a szépkorút.

Petróczi Gábor 1928. július 10-én született Kiskunfélegyházán. Kővágóéren tanyán éltek, harmadik gyerekként született. Öten voltak testvérek. Édesapja földműves volt, a tanya mellett 21 hektár földön termeltek, de volt szőlőjük és állattenyésztéssel is foglalkoztak. Édesanyja háztartásbeli volt, a gyerekek pedig segítettek a földeken.

A Halasi úti Belső iskolában 6 elemi osztályt végzett. 1962-ben megnősült, a nagyszülőktől örökölt tanyán éltek, de csak a házat lakták, a testvérei művelték a földet. Ebben az időben a Petőfi Tsz-ben dolgozott. 1974-86-ig, nyugdíjazásáig a Gyapjúforgalmi Vállalatnál dolgozott, mint gépkezelő. 1964-ben Erika lánya, 1969-ben Emőke lánya született. Nagyon családcentrikus apa volt. Nyugdíjas éveiben az általa termelt cirokból söprűt kötött.

1993-ban hosszú ápolás után elvesztette feleségét. 1994-2004-ig Erika lányánál, 2004-2015 között Emőke lányánál lakott. Nyugdíjas évei alatt a munka mellett rengeteget kirándult. Nyugdíjas csoportokkal eljutott Rómába, Erdélybe, Lengyelországba, bejárta vonattal az országot. Elmondható, hogy nagyon aktív életet élt, mint nyugdíjas. Másoknak is segített: birkát vágott, szőlőből bort, pálinkát készített, vásárokba járt, adott-vett.

2015 februárjában kórházba került, nagyon rossz volt az egészségi állapota. 2016 júliusáig, az intézménybe kerüléséig kórházban volt. Napjainkban sokat pihen betegsége miatt, foglalkozásokba, rendezvényekbe időnként részt vesz. Két lánya rendszeresen látogatja, ami nagyon sokat jelent számára.
 

Kövessen minket a Facebookon is!