Helyi hírek 2018. július 12. 10:00

Egyre népszerűbb a Mezgé lovas tábora

Képgaléria
Egyre népszerűbb a Mezgé lovas tábora
Még meg sem jelent a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakközépiskola felhívása a lovas táborra, már minden hely betelt. Éppen ezért a tervezett 20 jelentkező helyett 26 általános iskoláskorú gyermeket fogadtak. A fiatalok délelőtt lovagolnak, délutánonként pedig játékos foglalkozásokkal múlatják az időt. Az egyhetes tábor július 13-án zárul, amikor a gyerekek szüleiknek is bemutatják, hogy mit tanultak a foglalkozásokon.

– Immáron nyolcadik esztendeje rendezzük meg táborunkat, és örvendetes, hogy egyre népszerűbb. Szerencsére tangazdaságunk minden szempontból alkalmas is ennek megrendezésére. Négypatkós lovarda vagyunk, szép a környezet, megépültek a szociális létesítmények is. Megfelelő a lóállományunk is, hiszen 16 iskolaló várja a lovagolni, fogatozni tanulókat – mondta el Rózsa Pál intézményvezető.

A tábor munkájának szervezésében, a lebonyolításban az iskola oktatói mellett a tanulók is segítettek. A táborozóknak minden nap gazdag délutáni programot is kínáltak, amiben szerepelt lószépségverseny, lótorta-készítés, játékos sportvetélkedő, szalonnasütés és egy kis strandolás is. Mindemellett szabadon ismerkedtek a tangazdasággal, megsimogathatták a kismalacokat és bárányokat is.  

s.r.
 

Kövessen minket a Facebookon is!