Egészségügy 2018. július 15. 10:00

177 ezer forint gyűlt össze a sportrelikviák árveréséből

177 ezer forint gyűlt össze a sportrelikviák árveréséből
Lezárult az Egészségért Közalapítvány a Kórházért javára rendezett jótékonysági licit, amelynek során három sportrelikviát bocsátottak árverésre. A képzeletbeli kalapács Semmelweis-napon jelezte a licit végét. A felajánlásokból összesen 177 ezer forint gyűlt össze, amit kardiológiai rehabilitációs kezelő berendezésére fordítanak.

Dr. Körtvélyessy András főigazgató-helyettes fia vízilabdaedzésén látta meg azt a labdát, ami az ötlet inspirálója lett. A sporteszköz különlegessége ugyanis, hogy a dr. Kemény Dénes szövetségi kapitány által fémjelzett háromszoros olimpiai bajnok vízilabdacsapat szinte valamennyi játékosának aláírása szerepel rajta. Kézjegyével látta el például dr. Kemény Dénes, Biros Péter, Kásás Tamás, Benedek Tibor, Fodor Rajmund, dr. Kiss Gergő, Szécsi Zoltán, dr. Molnár Tamás, Kósz Zoltán, dr. Steimecz Barnabás, Varga Zsolt. Körtvélyessy doktor megkereste dr. Molnár Tamás háromszoros olimpiai bajnokot, aki szeretettel felajánlotta a nemes célra a felbecsülhetetlen eszmei értékű darabot. A szép gesztushoz csatlakozott Félegyháza büszkesége, az 1977-es világbajnok dr. Réczi László. Ő két tárgyat ajánlott fel: egy kupát, amit a világbajnokság után a Kecskeméti Sportfelügyelőség adományozott számára, valamint egy 2015-ben kapott különleges bort, aminek palackjában két birkózó feszül egymásnak, egyikük – őt jelképezve – piros mezben.

Az Egészségért Közalapítvány a Kórházért legfőbb célja, hogy a rendelkezésére álló pénzügyi lehetőségeket felhasználva gyarapítsa a félegyházi városi kórház eszközparkját, és támogassa a szakdolgozók képzését. A jótékonysági árverésből befolyó összeg az ő számlájukra folyik be, és úgy remélik, hogy segítségével gyarapítani tudják a tervezett kardiológiai rehabilitációs kezelő berendezését.

A kórház ezúton is köszönetet mond minden licitálónak. A nyertesek egy későbbi alkalommal vehetik át a sportrelikviákat, amiről beszámolunk.

 

Kövessen minket a Facebookon is!