Helyi hírek 2018. július 17. 13:00

Kossuthos diákok sikerei

Kossuthos diákok sikerei
Szép eredményeket értek el a Kossuth Lajos szakiskola tanulói az elmúlt tanév során. A diákok többek között tehetségkutató versenyen is indultak, ahonnan nívós helyezésekkel érkeztek haza - olvasható az intézmény honlapján.

A Kiskőrösi EGYMI, a „Játékkal a Tudásért Alapítvány” KI MIT TUD? versenyfelhívásának területi döntőjét február 28-án rendezték Kiskunfélegyházán, ahová több kategóriában is jelentkeztek az intézmény tanulói:

- Bagi Péter Gábor (9/7.) és Berta Zoltán (12/1.) hangszeres zene kategóriában citerával indult, és egy népdalcsokrot adtak elő. Díjazásuk a megtisztelő I. helyezés lett, így továbbjutottak az országos döntőbe.

- Kolompár Gábor (9/E/2.), Kolompár Levente (9/E/1.) és Körmendi Roland (9/E/1.) tanulók tánc kategóriában cigánytánc bemutatójukkal II. helyezést kaptak.

- Dobos Attila (12/1.) hangszeres zene kategóriában (hegedű) különdíjban részesült.

- Földházi Dániel (9/9.) rajz és vers kategóriában különdíjat kapott, hangszeres zene kategóriában (kürt) II. helyezést ért el.






A Ki Mit Tud verseny országos döntőjét március 27-én, Budapesten tartották.

Bagi Péter Gábor (9/7.) és Berta Zoltán (12/1.) hangszeres zene kategóriában (citera) ismételten I. helyezést ért el.

Földházi Dániel (9/9.) hangszeres zene kategóriában (kürt) II. helyen végzett


Jobb Veled a Világ Alapítvány Tehetségkutató versenyén is részt vettek a kossuthos diákok, amit április 21-én, ugyancsak Félegyházán rendeztek. 

Bagi Péter Gábor (9/7.) és Berta Zoltán (12/1.) hangszeres zene kategóriában indult, és egy népdalcsokrot adtak elő citerán. A versenyre énekkel is készültek, Bari Dominika Kinga kalocsai népdalcsokrot énekelt. A versenyről különdíjjal tértek haza.





Kolompár Levente (9/E/1.) és Körmendi Roland (9/E/1.) tánc kategóriában cigánytánc bemutatójukkal továbbjutottak a budapesti országos döntőbe.




Juhászné Keserű Csilla

 

Kövessen minket a Facebookon is!