Helyi hírek 2018. július 20. 07:30

Ami a szíveden…

Ami a szíveden…
Milyen jó lenne, ha nekünk felnőtteknek is megadatna, hogy ami a szívünket nyomja, az a szánkon is elhangozhatna. Ez sajnos, a mai „minden tökéletes és mesterkélt” világunkban nem lehetséges. Mindenki fél a kimondott gondolatai miatt esetlegesen elszenvedhető retorziókról, félünk a véleményünk kinyilvánításától, mert mi akkor, ha nem egyezik az a nép kliséivel, véleményével…

A bátor és tehetséges Dózsa György Általános Iskola tanulói most lehetőséget kaptak arra, hogy ami őket foglalkoztatja, vagy bántja, vagy csak megoldást keresnének az adott kérdésre, kiírhatták magukból az Író Cimborák gyermekirodalmi kör pályázatának felhívására. A beküldött pályaművekhez illusztrációk is készültek.

Az írópárok írásai, és a hozzá tartozó illusztrációk itt találhatóak:
 

A legeslegeslegcimborásabb írópár: Sinkó Emma 5.a – Békés Márta

Ami a szívemen…

Régebben, mikor még kisebb voltam, a kedvenc mesecsatornám a Minimax volt, és szinte mindig azt szerettem volna nézni, bármi is ment rajta.

Esténként mindig fel voltam háborodva, hogy a híradót kell nézni. Soha nem értettem, hogy mi a jó abban, hogy meghallgatjuk, mi történt másokkal. Reggelente, mivel általában korán felkeltem, nem nézhettem a kedvenc meséimet, mert akkor még azon a csatornán filmek mentek. Így hát nem tudtam mást csinálni, mint játszani. Mikor már eltelt pár óra, megint odaültem a tévé elé, és nagy boldogságomra nézhettem végre.

Egy kis idő múlva viszont felébredt a tesóm. Amikor beért abba a szobába, ahol én voltam, egyből azt jegyezte meg, hogy az ilyen meséktől buta leszek. Ezek után következett a veszekedés. Végül mindig a tesóm nyerte meg a harcot, és övé lett a távirányító. Voltak olyan esetek is, amikor direkt eldugtam a távirányítót, és amikor kérdezte, hogy hol van, azt mondtam, hogy nem tudom. Persze soha nem hitte el. Amikor meg tényleg nem tudtam, akkor se hitte el.

Tehát a családban szinte minden nap én voltam az, aki a legkevesebb tévét nézte.

Sinkó Emma 5.a



Békés Márta

Mért utálom a bátyámat?

Mért utálom a bátyámat?
Kutyám Jerry Lee kettőre
rávette a Taxi hármat!

Mért utálom az öcsémet?
Amér’ a Mátrix háromra
rávette a Potter négyet!

Mért utálom nővéremet?
Csak azért, mert a Shrek hatra
rávette a Kobra hetet!

Mért utálom úgy a húgom?
Elásta a távkapcsolót,
hát naná, hogy bokán rúgom!




 

Kövessen minket a Facebookon is!