Helyi hírek 2018. július 20. 13:00

Emléknappal tisztelgett Félegyháza a Móra-család előtt

Képgaléria
Emléknappal tisztelgett Félegyháza a Móra-család előtt
A Móra téren az író, muzeológus, Kiskunfélegyháza szülötte és díszpolgára koszorúzásával kezdődött július 19-én a város önkormányzata, a Móra Ferenc Társaság, a Kiskun Múzeum és a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület szervezte Móra Ferenc Emléknap programja. Miután a városvezetés, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület tagjai, Vészits Andrea, Móra Ferenc dédunokája, a Móra Ferenc Társaság, a pártok képviselői és a közintézmények képviselői elhelyezték a tisztelgés koszorúit, az Alsótemetőben az író édesapjára, a 105 esztendeje elhunyt Móra Mártonra emlékeztek.

Az emléknap a nádfedeles szülői házban folytatódott, ahol Kapus Béláné szólt a Móra-családról. Móra Ferenc 100 évvel ezelőtt írta meg a mindenki által ismert Kincskereső kisködmönt. A Móra Ferenc Társaság tagjai az ifjúsági regényből adtak elő részleteket.

A rendezvény közreműködői voltak: Réczi Anna, a Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákja, a Constantinum intézmény Móra Ferenc Katolikus Általános Iskola tanulói - Bakai Dorina, Patyi Andrea és Bíróné Szeri Ágnes tanár.
 

Kövessen minket a Facebookon is!