Helyi hírek 2018. július 29. 16:00 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

Százmillió forint a megyei fiataloknak

Képgaléria
Százmillió forint a megyei fiataloknak
A Bács-Kiskun Önkormányzat ösztöndíjprogramja jóvoltából sok fiatal kap lehetőséget, hogy továbbtanuljon és gyökeret eresszen szülőföldjén. Az önkormányzat kiemelt célja, hogy a megyei fiatalokat anyagi támogatással, ösztöndíjjal segítse abban, hogy elkezdhessék és sikeresen be is fejezhessék, tanulmányaikat. A helyben való boldogulás egyik alapvető lehetősége, hogy megyénkben tudnak elhelyezkedni, amely gazdasági, társadalmi és közösségi szempontból kiemelten fontos feladat. A Bács-Kiskun Önkormányzat ösztöndíjprogramja is azon törekvést támogatja, ami a megyei fiatalok identitástudatát erősíti és megalapozza jövőjüket, boldogulásukat településükön, térségükben.

Sikeresen lezárult a „Bács-Kiskunban itthon vagy” ösztöndíjpályázat első szakasza, amelyben mintegy 10 millió forint talált gazdára a sikeresen pályázók között. Az igények és az ösztöndíj-véleményező testületek javaslata alapján, számos könnyítés, új lehetőség teszi elérhetőbbé többek számára a második felhívásban megjelenő ösztöndíjat. A havi, akár 50 ezer forintos támogatásra rendelkezésre álló forrás 100 millió forint, amely arra vár, hogy megyénk fiataljai továbbtanulásuk érdekében felhasználják.

A következő pályázati ciklus felhívása augusztus 15-étől lesz elérhető a bacskiskun.hu oldalon, ami október elejéig teszi lehetővé a jelentkezést a megyei ösztöndíjra.

A pályázat célja: Szakképzett munkaerő rendelkezésre állásának biztosítása, ezáltal a megye fejlődésének elősegítése. Esélyteremtés érdekében a fiatalok közneveléshez és felsőoktatáshoz való hozzáférésének biztosítása, és tanulmányaik segítése. A fiatalok helyi identitás tudatának kialakítása, a megyéhez való kötődés megerősítése, az elvándorlás csökkentése, valamint a tehetséges fiatalok megyén belül tartása.


Pályázók köre:

- 13. életévüket betöltött tanulók (felső korhatár nélkül)

- hátrányos helyzetűek,

- az adott konzorcium területén állandó lakcímmel rendelkeznek,

- preferált szakmák szerinti képzésben vesznek részt nappali esti vagy levelező tagozaton közép vagy felsőfokú intézményben.


Változások:

A pályázóknak lehetőségük lesz Bács-Kiskun megye egész területén elhelyezkedni Kecskemét megyei jogú város kivételével.

Abban az esetben, amennyiben a pályázó a konzorcium területén kívül kíván elhelyezkedni Bács-Kiskun megyében – Kecskemét megyei jogú város kivételével – az elnyerhető havi maximum támogatás összege 40 ezer forint.

Önéletrajz beküldése nem szükséges a pályázat benyújtásakor.

Kibővült a pályázók köre levelező és esti tagozaton tanulókkal, valamint a preferált szakmák körével.

A pályázatok benyújtásának határideje: október 1.


 

Kövessen minket a Facebookon is!