Helyi hírek 2018. július 25. 16:00

Olvasással hódították meg Eurodisneylandet

Képgaléria
Olvasással hódították meg Eurodisneylandet
A Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola négy fős csapata országos 1. helyezettként Disneylandben járt a nyáron. Az életre szóló élményt a Pannon-Literatúra Kft. (Szalay Könyvek) különleges versenyén való részvételnek köszönhették a gyerekek.

A verseny célja az volt, hogy a szövegértő olvasás, valamint a csapatmunka játékos formában fejlődjön. A 4 fős csapat létrehozása nem okozott gondot, hiszen már előző évben is indultak ezen a versenyen. A feladatmegoldásokat 6 fordulón keresztül kellett feltölteni a verseny weboldalára, majd régiónként választották ki az elődöntős csapatokat. Az áprilisban Kisújszálláson megrendezett országos döntőbe már a legjobb 3 alsós és 3 felsős csapat jutott be. A játékos feladatok nemcsak szórakoztatóak voltak, hanem tudást, kreativitást, problémamegoldó képességet is kívántak a csapattagoktól. A Kalandos Négyes csapat jól helyt állt, és a döntőben az alsósok kategóriájában országos 1. helyezett lett. Ezzel megnyerték a fődíjat, utat a franciaországi Disneylandbe. 

A csapat tagjait, a harmadik osztályos Hudák Juliannát, Tóth Grétát, Beke Kittit és Varga Nórát felkészítőjük, Raffayné Fazekas Aranka tanító, és néhány szülő kísérte el júliusban a nyereményútra. Számos látnivaló – így a Diadalív, Trocadero, Eiffel torony, Notre Dame – mellett a legnagyobb várakozás Disneylandet előzte meg. Fantasztikus élményt jelentett a sok játék, a látnivalók, a meseszereplők, hullámvasutak. Az élményekkel teli napot tűzijáték, lézerfényes műsor zárta. Az, amiről előtte csak álmodni tudtak a lányok, megvalósult. Külön köszönet illeti ezért a felkészítésben segítőket, valamint a csapatot Párizsba elkísérő szülőket.


 

Kövessen minket a Facebookon is!