Kultúra 2018. augusztus 3. 07:30

A Végletek dala nyert a Petőfi Rádió pályázatán

A Végletek dala nyert a Petőfi Rádió pályázatán
Ébredj fel című dalával megnyerte a Petőfi Rádió Saját zenéd júniusi pályázatát a Végletek zenekar. A hódmezővásárhelyi bázisú együttes két félegyházi tagjával, Fekete Benővel és Szögi Ödönnel készített interjút a Bács-megyei hírportál.

Az együttes közel két évtizede Hódmezővásárhelyen alakult. Főiskolás éveik alatt alapította egy baráti közösség, többek között Fekete Benő (szólógitár) és Török László (basszusgitár). Később csatlakozott a zenekarhoz dr. Kószó Péter (dob), Szögi Ödön (ének) és Horvát László (szólógitár). Több mint tíz éve zenél együtt ez a formáció – mondta el a baon.hu kérdésére Fekete Benő.

– Van, aki focimeccsre, van, aki sörözni, mi zenélni járunk a barátainkkal. Heti egy próbát tartunk, általában Hódmezővásárhelyen. Ez olyan szenvedély számunkra, mint a drogfüggőség. Ha színpadra lépünk, az olyan élmény, amit más nem ad.

– Mindig saját szerzeményeket játszottunk, több albumot is készítettük már, de most éreztük azt, hogy ezt a dalt érdemes beküldeni a Petőfi Rádió versenyébe. Úgy tűnik, jó volt a megérzésünk, az Ébredj fel elnyerte a szakmai zsűri elismerését – tette hozzá Fekete Benő.

– A zenélés számunkra hobbi, szerelem, barátság, önkifejezés. Egyikünknek sem az a célja, hogy ebből éljen. A zeneipar ugyanis nagyon ingoványos talaj, sok megalkuvással jár, amire mi nem vágyunk. Bár nagyon büszkék vagyunk erre a dalra, helyén kezeljük ezt a váratlan sikert – vette át a szót Szögi Ödön, a győztes dal szerzője, aki azt is elmondta, alig egy éjszaka alatt telefonos applikáció segítségével írta meg a dalt.

A Végletek zenekar eddig öt albumot készített szerzői kiadásban, ezeket az internetről bárki letöltheti. Kezdetben nem volt kialakult saját stílusuk, mindenféle zenét játszottak, innen ered a Végletek név is. Ma már inkább dallamos rockzenét játszanak, de a metálosabb vagy épp a poposabb hangzás is megfigyelhető dalaiknál.

A zenekar két frontembere arról is beszámolt, hogy a két évtized alatt nagyon sok tapasztalatot gyűjtöttek. Felkérésre írtak már filmzenét és rockoperát is. Úgy tűnik, az áttörő sikert azonban az Ébredj fel hozza meg számukra. A zenekar tagjainak még sem a siker számít, hanem a barátokkal és közönséggel való örömzenélés. Mint mondták, a barátság tartja össze az együttest, a zenélés pedig a barátságot. És számukra ez a legfontosabb.

 

Kövessen minket a Facebookon is!