Helyi hírek 2018. augusztus 4. 10:00 Forrás: kamaraonline.hu

Toldozzák, foltozzák a Windows 10-et

Toldozzák, foltozzák a Windows 10-et
A Microsoft kiadta a kumulatív frissítések legújabb csomagját. Kijavítottak egy komoly hibát, amire ősz óta panaszkodtak a felhasználók.

A 1709-es verziószámú Windows 10-hez kiadott kumulatív frissítés számos javítást tartalmaz. Az egyik legfontosabb az a folt, amely a frissítések telepítése után néhány perccel a képernyő elsötétülését eredményezett - írja a Computerworld. Ez a hiba hónapok óta bosszantotta a felhasználókat, akik azt hitték, hogy az operációs rendszer összeomlott. Egyesek hardveresen újraindították a rendszert, de újra csak a fekete képernyőbe botlottak.

Az új frissítés a cég ígérete szerint végérvényesen orvosolja a problémát. Telepítése után a Windows 10 Fall Creators Update sokkal kellemesebb frissítési élményt nyújt majd.

Ide kapcsolódik, hogy a Microsoft már teszteli egy hiba kijavításának eredményét is. A számítógépet ezután nem kell majd újraindítani frissítések telepítésekor. A Windows 10 legújabb Redstone 5 és Redstone 6 előzetes buildjeiben egy gépi tanuláson alapuló modellt vezettek be. Képesek lesznek meghatározni, hogy a számítógépet éppen használjuk-e. Ha nem, elindítják a frissítési folyamatot, amely miatt eddig sokszor újra kellett indítani a gépet.

A Microsoft már tesztelte a funkciót belső Windows 10-es számítógépein, s most szélesebb körben folytatják a próbát.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!