Helyi hírek 2018. augusztus 5. 13:00

A kunfakó egy lófajta, aki mindenkit lenyűgöz

Képgaléria
A kunfakó egy lófajta, aki mindenkit lenyűgöz
A kunfakó nagy teherbírású, hosszú utak megtételére képes lófajta. Tenyésztőik minden évben összegyűlnek egy baráti összejövetelre, tapasztalatcserére. Találkozóikon látványos bemutatókkal szórakoztatják a látogatókat, megmutatva ezzel, hogy mire képesek kedvenc négylábúik. Ezeknek a találkozóknak már több éve Kiskunfélegyháza ad otthont. Idén augusztus 4-én, a városi parkerdőt foglalták el a lovak és gazdáik. Aki kilátogatott a rendezvényre a gyermekeivel , megsimogathatta a lovacskákat és csikókat, de a közös bemutató látványát is élvezhette. Eördögh András, a rendezvény főszervezője elmondta, hogy azért kötődnek Félegyházához, mert itt a városvezetés is szívesen fogadja őket, a városlakók pedig sok segítséget nyújtanak a találkozó megszervezéséhez.

Minden évben augusztus első hétvégéjén jönnek össze a kunfakó tenyésztői, használói. Ezekre a találkozókra az ország minden részéről érkeznek vendégek. Ilyenkor nemcsak a nagyközönség előtt lépnek fel egy-egy bemutatóval, hanem egymás között is megbeszélik a szakmai tapasztalatokat, bemutatják, hogy mire tudják megtanítani lovaikat – mondta el Eördögh András.

– Erről a fajtáról tudni kell, hogy több ezer kilométer megtételére képes lovasával és teherrel együtt, de nyugodt természete miatt gyermeklovagoltatásra is kiválóan alkalmas. Éppen ezért elindult az a programsorozat, amelynek keretében a gyerekekkel is foglalkozunk. Ebben kiváló partnerünk a félegyházi Waldorf-iskola is, ahonnan gyerekek, szülők és pedagógusok közösen látogatnak ki hozzánk, és tanulnak lovagolni. Fontos ez azért, mert ha a gyerekek megnőnek, és már önállóan tudnak lovagolni, akkor a szülők ne csak a korláton kívülről figyeljék őket, hanem közösen is el tudjanak menni egy lovas túrára – tette hozzá a főszervező.

s. r.
 

Kövessen minket a Facebookon is!