Kultúra 2018. augusztus 13. 10:00

"Jelet hagyni"

Képgaléria
"Jelet hagyni"
Ezzel a címmel nyílt meg a kiskőrösi Nemzetközi Grafikai Alkotótábor kiállítása augusztus 10-én, pénteken a Petőfi Sándor Emlékházban. A tárlaton 25 alkotó 36 munkáját láthatják az érdeklődők. A kiállított grafikákat Szurcsik József Munkácsi Mihály-díjas képzőművész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem docense ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.

– Hogy miért itt találkozik a művész és alkotó az érdeklődőkkel, erre egyszerű a magyarázat. Egyrészt a Petőfi Emlékév ad aktualitást a tárlatnak, másrészt az, hogy évről évre Petőfi Sándor költészetének, munkásságának legfontosabb darabjai azok, amelyek a Nemzetközi Alkotótábor tematikus programjaként inspirálják az oda érkező művészeket – kezdte mondandóját Szurcsik József.

Kiskőrösön működik egy alapfokú művészeti iskola, amelynek neve „Szólam”. Az alkotók ennek az intézménynek a műhelyeiben dolgozhattak. A hazai grafikusok mellet az elmúlt években Délvidékről, Erdélyből és Felvidékről is érkeztek fiatal alkotók, akik a tábor zárásaként egy-egy kiállításon bemutatták a műhelymunka termékeit – tette hozzá a kiállítás megnyitója.

A tárlat szeptember 29-éig kedden, csütörtökön és szombaton 9 és 13 óra között látogatható. 

s. r.

 

Kövessen minket a Facebookon is!